www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


TEMEL SARSILIYOR

.


Milli Görüş davasının temel taşlarından Hasan DAMAR’ın yayınladığı bir video Saadet Partisi tabanında büyük bir sarsıntıya neden oldu. Temel sarsılıyor. Hasan DAMAR, Milli Görüş Hareketi’nin özellikle Avrupa’da kurulması ve bugünlere gelmesinde çok büyük emekleri olmuş önemli bir isim. 52 yıllık siyasi geçmişinde hiçbir menfaat, makam ve mevkii beklentisi olmamış, Fi Sebilillah, yalnız Allah C.C. rızası uğrunda İ’lay-ı Kelimetullah için canı ve malı ile cihad etmiş bir Müslüman olduğuna inanıyorum. Kendisinin, Temel KARAMOLLAOĞLU ile yaklaşık 3 saat süren bir görüşmesi olduğunu ve bu görüşmede; Temel Bey’in ve Saadet Partisinin yanlışlarını, Milli Görüş davasına ters düşen hususları anlattığını biliyorum. Temel Bey’in bugüne kadar kendisine yapılan tüm uyarılarda olduğu gibi bu uyarıları da dikkate almadığını, girdiği bu yanlış yoldan dönmediğine hep birlikte şahit olduk. Hasan DAMAR’ın 83 yaşında hiçbir maddi menfaat beklentisi olmadan, bu videoyu yayınlaması çok önemli bir durumdur. Çünkü; Hasan DAMAR Milli Görüş davasının temel taşlarındandır. Temel taşların yerinden oynaması, binanın çökeceğine işarettir. Bugüne kadar birçok Milli Görüşçü sessiz sedasız zaten ayrıldı. Tüm anketler bunu gösteriyor. Yargıtay’ın bu ay açıkladığı ve internet sitesinde yer alan Partilerin üye sayılarına göre, Milli Görüş çizgisindeki; Yeniden Refah Partisi'nin 269 bin 391, Saadet Partisi'nin 265 bin 738 üyeye sahip olduğu tespit edilmiştir. Halen Saadet Partisi’ne açıktan tavır koymamış bulunan MİLKO Kuruluşları, Milli gazete, TV5 gibi imkanlara rağmen, Saadet Partisi geçen aya göre yaklaşık 9000 üye kaybetmiştir. 

 

Bu sorgulanması gereken bir durumdur. Kaldı ki; Haymana Mutabakatı ile bir araya gelmiş olan; geçmiş dönem Genel Başkan Yardımcıları, GİK Üyeleri, MİLKO Kuruluşları Başkanları, geçmiş dönem milletvekilleri, İl ve İlçe Başkanlarından oluşan HAYMANA MUTABAKAT HEYETİ dün yaptığı son açıklama ile Milli Görüş Camiasında oluşan rahatsızlığı dile getirmiştir.

Bu açıklamada; Milli Görüş Davası’na ters düşen durumlar özetle şu şekilde ortaya konmuştur:

 

1-Oy vermek, vekalet vermektir.Milli Görüş’çü olmayan birine Milli Görüş’çü ler asla oy vermeyecektir.

 

2-Faizci kapitalist düzen yerine ADİL EKONOMİK DÜZEN acilen ve mutlaka Milletimize anlatılmalıdır.

 

3- 6’lı masa deklarasyonunda imza konulan maddeler, metinler inancımıza ve prensiplerimize aykırıdır.

-AB normları, AB kriterleri, AİHM kararlarını uygulamak için düzenlemeler yapmayı taahhüt etmek ; (Eşcinsellik insan hakkı, Zina suç değil, Kıbrıs Rumlarındır. Yahudi Soykırımını inkâr suçtur, domuz eti vs) Ülkemizin başına gelen belalar, AB uyum yasaları ile gelmiştir. Ahlak ve maneviyat çöktü, aileler dağıldı. Bu muhalefet diğerlerine benzemiyor. Saadet Partisinde kavga ve kaos çıkmaması için, kongrede aday çıkarmayan HAYMANA HEYETİ, Milli Görüş’e yakışır bir muhalefet yapıyor. Türkiye genelinde teşkilat mensupları içinden temsilcileri bulunan HEYET’in uyarıları dikkate alınmazsa büyük deprem geliyor. Temel KARAMOLLAOĞLU, Milli Görüş tarihine adını nasıl yazdıracak; buna karar vermeli. Bu tabanı dağıtmak,50 yıllık birikimi 3-5 vekillik uğruna feda etmek çok ağır bir vebaldir. Dikkat edin, temel taşları yerinden oynuyor ve TEMEL SARSILIYOR.