www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


TERÖR BİR BELADIR


 

Terör bir belâdır.Peki, bu belâ başımıza neden geliyor.Birçok maddi sebep sıralayabiliriz.Fakat bunların hiçbiri gerçek sebep değildir.Bu maddi sebepleri hazırlayan bizim toplum ve yönetim olarak yaptığımız hatalardır.Allah C.C. Şura Suresi 30.Ayet-i Kerime´de buyuruyor:

 

?Başınıza her ne musibet gelirse, kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder.?

      Gerek fert olarak, gerek toplum olarak başımıza gelen musibetler-belâlar, fert ve toplum olarak yaptığımız hatalar yüzünden olduğunu Yüce Rabb´imiz bildiriyor.

 

      Allah C.C. her şeyi bir sebebe bağlamıştır.Sebepler aleminde yaşıyoruz.Sebepsiz kuş uçmaz.Yine;

Rabb´imiz her yarattığı mahluka görevler vermiştir.Ateş yakar, yılan sokar, zehir öldürür.Bunlar neden böyle diyemeyiz.Çünkü her yaratılanda bir hikmet vardır.Biz Allah C.C. verdiği aklımız ve irademizle,

Doğruyu yanlıştan, İyiyi-güzeli çirkinden, faydalıyı zararlıdan, adaleti zulümden ayırd etmemiz ve Doğrunun, Adaletin, İyinin, Faydalının Hakim olması için bütün gücümüzle ve topluca birlik halinde çalışmak gayret etmek zorundayız.Dinimizde Sevap kazandırma açısından en büyük ibadet budur.

Rabb´imiz bize akıl ve irade verdiği gibi, yine yolumuzu şaşırmayalım diye Kur´an-ı Kerim´i insanlara,  bizlere rehber olarak göndermiştir.Yine Peygamberleri ve Peygamberimiz Muhammed Mustafa S.A.V.i insanları Allah C.C. Kur´an-ın Kerim´de gösterdiği yola, Sırat-ı Müstakım´e davet etmek üzere görevlendirmiştir.Kur´an-ı Kerim´in gösterdiği yol, Allah C.C. koyduğu kurallardır.Emir ve yasaklardır. Bunlar hayatımızın her alanında uymamız gereken kurallardır.Bu kurallar, sadece bireyleri ilgilendiren kurallar değildir.Aynı zamanda toplum olarak uymamız gereken kurallar vardır.Bu kurallara göre hareket etmesi gereken yöneticilerimiz bu kurallara göre değil, kendi beğendikleri farklı kurallarla hareket ettiklerinde, başımıza belâlar gelir.Bu Sünnetullah gereğidir.Ateşin yakması, akrepin sokması yılanın ısırması gibi.Ben ateşin içine gireyim ama ateş beni yakmasın.Böyle bir şey olmaz.

Allah C.C. Hud Suresi 113.Ayet-i Kerim´e de buyuruyor:

 

?Bir de zalimlere meyletmeyin; sonra size ateş dokunur.Allah´dan başka yardımcılarınız da yoktur; sonra azabından kurtarılamazsınız.?

 

      Yöneticilerimiz bu uyarıyı dikkate almazlarsa, ZALİM ABD ve AB ile işbirliği yaparlarsa sonuç bellidir.

Bu sonuç 1437 yıl önceden bellidir.Zalim ABD ile müttefik olmanı sonucu ateştir.Terör bir nevi ateştir.

Çünkü uyarı ?Zalimlere meyletmeyin?Zalimlerle işbirliği yapmayı aklınızdan geçirmeyin şeklindedir. ABD ile işbirliği yaparak terörü bitirmek mümkün değildir.Tam tersi terörü azdırmış oluruz.

 

Peki yöneticilerimiz de insan.Böyle bir hata yaptığında onları uyaracak kimdir?Yöneticilerin yönettiği aklı başında insanlar.Alimler, Hocalar, Profesörler, Din görevlileri, Şeyhler, Dervişler, STK´lar,velhasıl tüm bireyler.Nasıl uyaracaklar? Gazeteler, dergiler, kitaplar, broşürler ve seçimlerle.Ülkemizde dört yılda bir seçimler yapılır.Bu seçimlerde iktidarda bulunan yöneticiler hatada ısrar ediyorlarsa, onlara oy vermeyerek uyarmamız gerekir.Hata yaptıklarını bile bile oy verirsek, onları desteklersek onların yönettiği ve bizim de içinde olduğumuz bu geminin batmasına yardımcı oluruz.

 

Ahzab Suresi 67.68.Ayet-i Kerime´lerCehenneme düşen bir taifeyi bize şöyle anlatıyor:                                  ?Rabbimiz! Biz yöneticilerimize ve din büyüklerimize itaat etmiştik, fakat onlar bizi yoldan saptırdılar.´, ´Rabbimiz! Onlara iki kat azap ver, onları büyük bir lanete uğrat´ derler.

Cehennemde Lanet ettikleri o yöneticiler ve din büyükleri de;?Ya Rabbi ! Eğer bunlar bizim peşimizden gelmeselerdi biz yanlış yaptığımızı anlayacaktık.Fakat bu kadar insan biz yanlış yaptığımız halde bizi tasdik edip peşimizden geldiğinden dolayı biz yanlışımızı fark edemedik.Senin emirlerine aykırı hareket ettiğimizi anlayamadık.Asıl onların azabını iki kat arttır? diyecekler.Bu lanetleşme her iki tarafa da fayda getirmeyeceği gibi azaplarını arttıracaktır.

 

       Zalim ABD ile işbirliği, ittifak yapabiliyor, Mavi Marmara gemimize saldırıp vatandaşlarımızı katleden zalim İsrail ile masaya oturabiliniyor da, komşularımız Müslüman Ülkeler ile niye masaya oturamıyoruz?

Bizi arkadan vuran ve halen Doğu Anadolu Bölgemizi bizden isteyen, Azeri kardeşlerimizle savaşan Ermenilerle masaya oturabiliyoruz da Müslüman ülkelerle niye masaya oturamıyoruz.

 

Hâlbuki sözde Müttefiklerimiz ABD ve AB´nin biz yuvarladığı bu ateş çemberinden kurtulmamızın tek yolu vardır.Bölge Ülkeleri İran-Irak-Mısır-Türkiye sadece görüşmeye başladığında, ZALİMLER paniğe kapılacaklar.Türkiye´yi ellerinden kaçırmamak için geri adım atacaklardır.

       Gelin Kendinize ve Milletimize bir iyilik yapın.Gittiğiniz bu yanlış yoldan dönün.