www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


TERÖR DEĞİL SAVAŞ


 

 

       Dağlıca şehitlerimiz ile 20.Temmuz 2015 tarihinden bugüne yaklaşık 50 günde 100 güvenlik görevlimizi şehid verdik. Bu bir terör saldırısı olmaktan çıkmıştır. Bu bir savaştır.

 

PKK+PJAK+PYD+ABD+İSRAİL ittifakı tarafından ülkemize açılmış bir savaştır. Bu durum böyle kabul edilmeden çözüm bulmak mümkün değildir.

 

       Kıbrıs Barış Harekatında verdiğimiz şehid sayısı 498 iken, sadece 50 günde verdiğimiz şehid sayısı 100´ e ulaşmıştır.

 

       Çarpışmada öldürülen PKK leşlerinin sergilenmesi gerekiyor. Her katliamdan sonra PKK mevzilerine taarruz yapılıyor. Bu taarruzlarda öldürülen PKK´lılar teşhir edilmelidir. Kullandıkları silahlar teşhir edilmelidir. MİT ne iş yapıyor. PKK´ya yardım eden devletler, kuruluşlar neden teşhir edilmiyor. Yoksa PKK ya yardım eden devletler müttefikiniz çıkacağından mı korkuyorsunuz.

 

       AB Bakanlığı´nı HDP´ye teslim ettiniz. Stratejik büyük bir hata yaptınız. AB Bakanlığı bu terör saldırıları vesilesi ile Avrupa Birliği´ni sıkıştırmalı ve AB´ni açık taraf olmaya zorlamalıdır. PKK´ya yardım eden AB ülkeleri teşhir edilmelidir.

 

       Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm devlet yetkilileri mevcut durumun olağanüstü bir durum olduğunu ilan etmelidir. Bölgede olağanüstü hal ilan edilmelidir. Yaşanan olayları basit terör saldırıları olarak kabul etmek ülkenin fiilen bölünmesine vesile olacak vahim bir hatadır.

       İran´ın PJAK´la mücadelesi örnek alınmalıdır. İdam cezası geri getirilmelidr. Yakalanan teröristler halka açık bir şekilde idam edilmelidir.

 

       Bölgede olağanüstü hal ilan edilerek, sınır bölgesinde yerleşim yerleri boşaltılmalıdır. Zorunlu askerlik görevini ifa eden tecrübesiz askerlerimiz geri plana alınmalı, bölgeye özel birlikler sevk edilmelidir. Bölgede savaşma yeteneğine sahip özel insanlar yetiştirilmelidir.

 

      ABD ile müttefikliğimiz hemen sona erdirilmelidir. İstihbarat paylaşımı başta olmak olmak üzere, bölgede yapılan her türlü ittifak sona erdirilmelidir. Bölgede ABD ve İsrail ajanı kaynıyor.Bunlar bölgeden çıkarılmadan bu saldırıları durdurmamız mümkün değildir.

    

Bölge halkı ile ittifak yapılmalıdır. Bölgede birçok tarikat ve aşiretler bulunmaktadır. Bunlarla birlikte mücadele ekipleri oluşturulmalıdır. Öncelikle bölge halkına ve bölgede yaşayan bu aşiretlere, tarikat gruplarına tekrar PKK ile çözüm süreci olmayacağının güvencesi verilmelidir.

 

     Çünkü çözüm sürecinde bölge halkı ve aşiretler PKK´nın insafına terk edilmişti. PKK bölgede mahkemeler kurmuş, güvenlik ekipleri kurmuş devlet buna göz yummuştu. Bölgede ÖZERK KÜRT DEVLETİ´nin tüm altyapısı oluşturulmuş ve bu DEVLETİN başına APO´nun geçirileceğini SAĞIR SULTAN bile duymuştu. Bölge halkı böyle bir durum olursa PKK ile başım belaya girmesin diye mecburen PKK´nın hakimiyetini kabul etmek zorunda bırakıldı.

    SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ PYD´nin hakim olduğu bölgeye taşındı.Şimdi nereye taşıyacaksınız.Sahi PKK, Süleyman Şah´taki askerlerimize saldırırsa ne yapacaksınız?

  

 Bölge ülkeleri İRAN-IRAK ile işbirliği yapılmalıdır.Ortak Savunma ve İşbirliği Teşkilatı kurulmalıdır.

 

İRAN-IRAK-TÜRKİYE bölgedeki terörden rahatsızdır.Bölgede kurulmak istenen YAPAY BİR DEVLET bu üç ülkeyi de rahatsız ettiği halde, bu ülkelerle işbirliği niçin yapmıyoruz.Bunun yerine PYD,PJAK ve PKK´ye açıkça destek olan ABD ile ittifak ve işbirliği yapıyoruz.

 

    Nutuk atmakla bu işler çözülmez. İcraat bekliyoruz.Bataklığı kurutacak icraatlar bekliyoruz. Sivrisinekleri öldürerek bitiremezsiniz.

 

    13 yıldır izlediğiniz yolun yanlış olduğu bütün çıplaklığı ortaya çıktı.13 yıl önce terk ettiğiniz yola girerseniz bu sorunlar çözülecek. Milli Görüş gömleğini çıkartmanın sonucunu umarım anlamışsınızdır.

 

Sizin yanlışlarınızdan dolayı Millet ve Ümmet ağır bir bedel ödüyor, ödemeye devam edecek.

   1996-1997 de Rahmetli Erbakan Hoca nasıl terörü bitirdi ise şimdi yine aynı şekilde terör bitirilebilir.

ABD ve AB´nin önünüze koyduğu ÇÖZÜM SÜRECİ´nin ÇÖZÜLME SÜRECi olduğunu defalarca yazdık.