www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


TERÖRÜN BELİ KIRILMIŞ-BAŞI SAĞLAM


 

Başbakan Davutoğlu, 26.09.2015´te Newyork´ta"Bugün itibarıyla, şunu ifade etmek isterim ki Türkiye´ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır" demişti.

AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´de, 01.Kasım.2015 seçimlerinden sonra Meclis bahçesinde TRT´ye: ?Terör örgütünün beli kırılmıştır ve tek tek bertaraf edilerek, tarih sahnesinde kötü anılar olarak yerini alacaktır.? açıklamalarını yapmıştı.

Bunun dışında Bakanların ve diğer Hükümet yetkililerinin buna benzer milletimizi aldatmaya dönük açıklamalarını sürekli dinliyoruz.

Fakat ?Lafla peynir gemisi yürümez? şeklinde bir atasözümüz var.Konuşmakla yapmak farklı şeylerdir.Bugüne kadar uygulanan ve halen uygulanmaya devam eden yanlışlar nedeniyle bu terörü bitirmeyeceklerini, hatta daha da artarak devam edeceğini daha önceki yazılarımda yazmıştım.

13 yıldır terörü bitirecek adımlar atılmadığı gibi,tam tersine terörü arttıracak adımlar atıldı.

1-Sivrisinekleri tek tek öldürerek bitiremezsiniz.Bataklığı kurutmanız lazım.Terörün bataklığı ABD ve İsrail´dir.ABD eski Dışişleri Bakanı Kıssınger 2000´li yılların başında: ?Bundan sonra biz Müslümanlarla savaşmayacağız.Müslümanları birbirleri ile savaştıracağız.? demişti.ABD Afganistan´a barış götürüyorum diye gitti, orada ki Müslümanları birbirine düşürdü.Arkasından Pakistan´a barış gücü soktu.Pakistan iç savaşa girdi.halen Müslümanlar birbirlerini öldürüyor.Irak´a girdi.Irak 3 parçaya bölündü. Libya´da aynı durumları yaşadık.Suriye birkaç parçaya bölündü.Şimdi sıra Türkiye´de. Yukarıda saymış olduğum örnekleri çoğaltmak mümkün.Bütün bu örneklerde birbirleri ile çarpışan ve hergün birbirlerinin camilerini bombalayan bu gruplara silah ve bombalar ABD tarafından veriliyor.ABD´nin ekonomisi silah sanayi ile ayakta duruyor.Ne kadar çok silah satarsa o kadar çok kazanıyor.Silah satabilmek için iç savaşlar çıkartıyor.                            Yine ABD eski Dışişleri Bakanlarından Rıce, 2003 yılında bir gazetede:  ?Fas´tan Endonezya´ya kadar 22 ülkenin sınırları ve yönetimleri değişecek.Buna Türkiye´de dahil.? demişti.Şu anda bu bölgeye baktığımızda bunun gerçekleşmekte olduğunu görüyoruz. Bu projenin BOP Büyük Ortadoğu Projesi olduğunu daha önce yazmıştım.Bu proje tamamlanana kadar, bölgede kan akmaya devam edecek.Zulümler devam edecek. İnsanlar evlerini, yurtlarını terk etmeye zorlanacak.Savaşlarla insanların büyük kısmı ölecek veya evlerini, yurtlarını terk edecek.Terk edilen yerlere başkaları yerleştirilecek. Şimdi siz ABD ile ittifak yaparak terörü bitiremezsiniz.Tam tersine terörü azdırırsınız. ABD´li yetkililerin ?Biz PYD´ye 50 ton silah ve mühimmat yardımı yaptık.? Açıklamalarını lütfen hatırlayın.ABD´ye tahsis ettiğimiz Hava ve deniz limanlarımızdan açıkça düşmanımıza yardım ediyor.Bölgeye sürekli silah ve mühimmat yığıyor.Bölgedeki tüm silahlı unsurlar bunlardan besleniyor.Katillerle işbirliği olmaz.ABD halen Lozan´ı tanımamıştır.Dolayısıyla sınırlarımızı tanımıyor.Nasıl oluyor da bizim müttefikimiz oluyor. Öncelikle ABD ve İsrail´le terör ve askeri alanda işbirliğine son verilmelidir.

 

 

 

2-Çözüm sürecinde terör örgütü PKK ve uzantılarının silahlanmasına, güçlenmesine göz yumuldu.Bölge halkı PKK ve uzantılarına mahkum edildi.Bölge halkı ve diğer STK´lar ve Kanaat Önderleri muhatap alınmadı.PKK ve siyasi temsilcileri muhatap alındı.Halen daha bazı Bakanlar Çözüm Sürecine geri dönebiliriz diyor.13 yıl önce bu bölgenin tamamı Milli Görüş partilerine bağlıydı.Bölgede Refah partisi en güçlü partiydi.Nasıl yaptınız da bu bölge halkı PKK ve uzantılarının eline geçti.Nasıl bir strateji izlediniz, nasıl bir siyasetle, geçmişte uzun yıllar Milli Görüş partilerine destek veren halkı, PKK´ye veya onun siyasi temsilcilerine sempatizan yaptınız.Bunun bilimsel bir araştırması yapılmalı ve ders olarak okutulmalı diye düşünüyorum.

3-Suriye´nin içişlerine karışırsanız, sizin de içişlerinize karışırlar.Esad gitmeli derseniz, başkaları da sizin gitmeniz için elinden geleni yaparlar.

4-İsrail ve ABD´nin hedefi Türkiye ile İran´ı savaştırmaktır.Bu bölgenin selameti bölge ülkelerinin bir araya gelmesi ile mümkündür.Suriye´de Esad´lı bir çözüm acilen şarttır. Arkasından İran-Irak-Suriye ve Türkiye arasında bir ittifak oluşturulmalıdır.Bunun sonucunda ABD ve taşeronları bölgeyi terk etmek zorunda kalacaktır.

5-Şu anda devam eden ABD ve İsrail ile ittifak, kısa zaman içinde Türkiye´yi bölünmenin eşiğine getirecektir.Büyükşehirlerde terör saldırıları artacak.Daha önce sadece PKK ile mücadele ederken şimdi birkaç tane terör örgütü Türkiye´ye saldırmaktadır.Bu durum ekonomiyi de ciddi şekilde etkileyecektir.Ekonomik sıkıntılar halkı canından bezdirdiğinde ise hertürlü sosyal patlama olabilir.

6-Seçimlerden tek parti iktidarı çıkması maalesef terörün bitirilmesi noktasında tam tersi etki yapmıştır.Terör istikrarlı bir şekilde artmaktadır.Terörün istikrarlı olarak artması toplumda huzuru kaçırmıştır.İnsanlarımız her geçen gün iktidardan ümidi kesmektedir.

7-Türkiye´nin savunması Gazze´den, Bağdat´tan, Şam´dan, Halep´ten başlar.Orada cepheyi kaybettiğinizde savaşı kaybettiniz demektir.Strateji buna göre belirlenmelidir.

8-Cumhurbaşkanımız BOP eşbaşkanlığı görevini hemen bırakmalıdır.

9-Başkanlık sistemi ısrarından vazgeçilmelidir.Yeni anayasa Hakk´a dayanan bir anayasa olmalıdır.Başkanlık sistemi ısrarı nedeniyle yeni anayasa fırsatı da kaçırılacaktır. Başkanlık sistemi ısrarı toplumsal bölünme ve çatışmayı arttıracaktır.Teröre karşı milli birlik sağlanamamasının sebebi Başkanlık Sistemi ısrarıdır.

10-Suudi Arabistan öncülüğünde oluşturulan koalisyon ABD-İsrail ortak yapımıdır.İslam ülkeleri arasında mezhep çatışmasına yol açacak bir girişimdir.

11-Bölgedeki terör, mezhep ve ırk ayrımı yapmadan tesis edilecek İslâm Birliği ile bitirilebilir.İslâm Birliği´nin tesis edilmesi için yapılan en önemli ve yararlı çalışmalardan birisi de,1931 yılında Kudüs´te yapılan ?1931 Kudüs İslâm Birliği Kongresi?dir.Bu kongrenin sonuç bildirgesi iyi tahlil edilerek, dış politikamız ona göre şekillendirilmelidir.

12-  ?D-8?ler büyük bir şanstır, tekrar D-8´            ler canlandırılmalıdır.