www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


TEŞEKKÜR VE DUA

TEŞEKKÜR VE DUA


Açık öğretim fakültesi öğrencilerinin, yıllardır yaşadığı sınav stresi ve telaşesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in, sınavların İnegöl’de yapılmasını sağlamasıyla sona erdi.

Sınavların İnegöl’de yapılacak olması, öğrencileri sadece sınav stresinden ve telaşesinden kurtarmadı. Öğrencilerin sınavlar için harcayacakları harçlıklarda, bu vesileyle ceplerinde kalacak.

Sınavların İnegöl’de yapılacağı müjdesini veren Milletvekili Hüseyin Şahin, AÖF öğrencilerine bir müjde daha verdi.  “Açık Öğretim Fakültesi, önümüzdeki günlerde İnegöl’e akademik danışmanlık merkezi de açacak”.

.

“İnegöl’e açılması planlanan akademik danışmanlık merkezi, öğrencilere bazı dersleri yüz yüze alabilme olanağı sağlayacak”

AÖF öğrencilerinin yıllardır yaşadığı sınav sorununu çözen ve ayrıca danışmanlık hizmetlerini de ikinci bir jest olarak İnegöllü öğrencilerin imkânına sunan milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin’e, tüm İnegöllü öğrenciler ve aileleri adına teşekkürü borç biliyorum.

                                                           ***

İkinci bir husus, milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin’in katkılarıyla Ekim ayında hayata geçirilecek olan “okul yolum, okuma yolum” projesinin çok doğru ve isabetli bir proje olduğu kanısındayım.

 

Okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğine inanan biri olarak, bu projenin tüm ülke çapında uygulanması taraftarıyım. Basit gibi görünen bu uygulamanın, çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandıracağı gibi, aynı zamanda milli ve manevi eğitimlerine de katkı sağlayacağına inanıyorum. Türkiye’ye örnek olması beklenen bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

                                                                ***

 

İnegöl Kültür Vakfı, Gül Bahçesinden Kardeşlik Ruhu’ isimli proje ile ilçemizde yaşayan Roman vatandaşları topluma kazandırmayı planlıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın finanse ettiği proje kapsamında Cumartesi günü İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Ayaz’ın katılımıyla roman çocuklara ‘Kişisel Gelişim’ konferansı verildi. Öncelikle bu projenin, çok olumlu ve barışçıl bir çalışma olduğunu ifade etmek istiyorum.

 

Zira toplumdaki kavgaların bitmesi, huzur ve sükûnete kavuşmamız, ancak ve ancak İslam kardeşliğinin tesisi ile mümkündür. Kardeşliğin tesisi ise, toplumdaki tüm bireylerin eşit ve adaletli bir şekilde eğitim ve hizmet almasıyla sağlanabilir. Kardeşliği tesis eden toplumlar, Allah’ın izni ile mutlak suretle huzur ve felaha kavuşacaklardır.

Bu gerçekle, İnegöl Kültür Vakfı yöneticilerinin hayata geçirmek istediği “Gül Bahçesinden Kardeşlik Ruhu’ projesini desteklediğimi belirtmek istiyorum. Böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçiren vakıf yöneticilerine ilçe halkı adına teşekkür ediyorum

                                                              ***

İnegöl Belediyesi’nin Cuma Mahallesi’nde eski bakanlardan rahmetli Ahmet Türkel’e ait tarihi konakta hizmete açtığı aşevi de, aslında İnegöl’de ki birlik, beraberlik ve kardeşliğin tesisine büyük katkı sağlıyor. Zira aşevinde kurulan sofralar sadece zengin ile fakiri buluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda yaşanan ama dile getirilmeyen bazı sorunların konuşulmasına ve çözüme kavuşmasına vesile oluyor. Bu vesile ile de ilçemizdeki kardeşliğin tesisine katkı koyan İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ilçe halkımız adına teşekkür ediyorum.

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah; “Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse, onun mükâfatını ve kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse, onun cezasını görecektir.”diye buyuruyor.

 

Bu ayetin mukabilince; Allah Teâlâ’dan ilçemize hayırlı hizmetler yapan yöneticileri ve idarecileri daim kılmasını niyaz ediyorum.