www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


TEŞEKKÜRLÜK YAZI!


Geçtiğimiz ay kaleme aldığım 3 köşe yazısı,İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından avukatı aracılığı ile tekzip edildi.  Ancak başkan Aktaş´ın tekzip taleplerinin 3´üdemahkeme tarafından ret edildi.

Başkan Aktaş, eleştirilerimden rahatsızlık duyduğu için bugün Sevgili Başkanımızı eleştirmek yerine övmeyi yeğledim.  Umarım bu yazımdan sonra arayıp bana teşekkür eder.

Sayın Alinur Aktaş, bildiğiniz üzere 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanlığına seçilmişti.

Genç Başkan, 10 yıllık süreçte başarılı hizmetlerinin karşılığı olarak, 2014yılında üçünü kez aday olduğu seçimden de alnının akıyla çıktı ve tabiri yerindeyse hattirick yaptı.

İşte 11 yıl öncesine kadar hepimize illallah dedirten, gençlerimizin ise hiç bilmediği, belki dedelerinden ve ninelerinden duyduğu bu sorunların bazılarını sizlerle paylaşarak Sayın Alinur Aktaş´ın başarısından söz etmek istiyorum.

1-Alinur Aktaş döneminde İnegöl´ün alt yapı problemi kökünden çözüldü. Artık yağmur yağdığında ev ve işyerlerini su basmıyor.  Halkımız yağmur yağdığında artık arap kızı gibi camdan bakmıyor.

2-İnegöl´de yaşanan trafik ve park sorunu bitirildi. Sürücüler, ana arterlerde artık çok rahat bir şekilde seyredebiliyor, dilediği cadde ve sokakta aracını ücretsiz bir şekilde park edebiliyor.  Hele bisiklet sürücüleri, kendileri için yapılmış o caaanım yollar için dualarını hiç eksik etmiyor.  Düşünsenize eskiden bisiklet yolumu vardı!

3-Hava kirliliği alınan sert önlemlerle artık sona ermiş durumda. İnegölümüz hava kalitesi artık Keles´i yakaladı. Keles seferleri iptal. Onkoloji Hastanesi İnegöllülerin yolunu gözlüyor. Ama çok beklerler.

4-Toplu taşıma araçlarımız Avrupa standartlarında. Öylesine rahat ve konforlu ki, insanlar koltuklarında yayıla yayıla seyahat edebiliyor.Hele araç sürücüleri öylesine kibar ki, ilçe halkı bu kibarlık karşısında adeta eziliyor.

5-Şehir dışındanmobilya sanayiine gelip imalathanelerin olduğu o pırıl pırıl sokaklarda gezenmisafirler yok mu, işte onlar İnegöl´ün fahri turizm elçileri. Memleketlerine döndüklerinde gördükleri o manzaraları bir bir anlatıyorlardır hiç şüpheniz olmasın.

6-Kaldırımlarımız desenöylesine geniş ki,  iki arkadaşyan yana yürürken bazen birbirini kaybedebiliyor. İlçe halkının kaldırımlarda bazen halay çektiğini görenler bile var.

7-Sahipsiz köpekleri mi? O konuda belediyemizi asla suçlayamayız. Onların hepsi başka şehirlerden ilçemize getirilip bırakılan hayvancıklar. Ama önemli değil, hepsinin aşısı tam. Hacı amcaların sabah namazına giderken tırsmalarına kesinlikle gerek yok.

8-İlçe halkı hazır su almaktan Aktaş dönemde çok şükür kurtuldu. Artık çeşmelerimizden lıkır lıkır su içebilir. Siz bakmayın belediye başkanımızın makam odasında hazır su bulundurduğuna,  o acil durumlar ve misafirler için?

9-Çalışmalarında ve uygulamalarında adalet timsali olan Başkan Aktaş,  kendisinden sonra görev yapacak olana örnek bir belediye başkanıdır.  Bu adaletine en iyi örneklerden biri de Tahtaköprü Belediyesi´ne sürgün edilmiş belediye başkan Yardımcısı Durmuş Aydın´ı rahatlıkla gösterebiliriz.

10-Sayın Başkan Mali müşavir olduğu için Belediye bütçesini yönetme konusunda da örnek bir belediyecidir.  Para mı lazım hiç sorun değil, sat arsayı kap parayı.

Bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Ama anlayan anladı. Sayın Başkanını döneminde çözülen sorunların neler olduğunu.  Başkanın nasıl bir anlayışla İnegöl´ü yönettiğini.  Yani yapılanlar için ne kadar teşekkür etsek az sayın Başkana?