www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


TOP İNEGÖL BELEDİYESİ`NDE

TOP İNEGÖL BELEDİYESİ`NDE


İnegöl halkının yıllardır çözülmesini istediği sorunlardan biride hiç şüphesiz kaldırım işgalleri idi. Esnafa yıllar önce tanınan 40 santimlik yayılma izni,  zamanla esnaf tarafından istismar edilmiş ve kaldırımlar yürünmez hale gelmişti. Tabi esnafın işi abartmasından görevini gerektiği gibi yapmayan, savsaklayan İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de en az esnaf kadar sorumludur.

Esnafın kendine tanınan sınırları aşarak, yayalara yürüyecek alan bırakmaması en çokta bayanları zor durumda bırakıyordu. Özellikle çocuklu kadınlar ve engeliler için kaldırımda yürümek imkansız hale gelmişti.

Birçok kez habere konu olan kaldırım işgallerine el atan İnegöl Kent Konseyi, sorunla ilgili önce kamuoyu oluşturdu, ardından İnegöl Belediye meclisine taşıdı.

Siyasi partilerinde desteklediği sorunla ilgili, geçtiğimiz hafta belediye meclisinde önemli bir karar alındı. AK Parti`li ve MHP`li meclis üyeleri, kaldırım işgallerinin son bulması için birlikte hareket etti ve tartışamaya mahal vermeyecek şekilde sıfır tolerans kararı aldı.

Kent Konseyi ve belediye meclis üyeleri kaldırım işgalleri ile ilgili üzerine düşen görevi yerine getirdi. Sıra şimdi bu kararın uygulanmasında.

Kararı uygulayacak olan ise İnegöl Belediyesi. Ancak burada esnafımıza da büyük görev düşüyor.

Esnaf eğer belediye meclisinin sıfır tolerans kararına uyarsa bu işi tamam. Ancak "komşum çıkarmış bende çıkarırım" derse eski hamam eski tas oluruz.

Tabi birde belediye yetkililerine büyük iş düşüyor. Bir kere hiç kimseye imtiyaz tanınmamalı. 3 Şubat 2015 tarihinden itibaren trafik polislerinin yaptığı gibi, karara uymayan işyerlerinin fotoğrafı çekilip, cezası posta yoluyla gönderilmeli. Ancak uygulamanın takipçisi olacak olan yetkililer şayet bizim partili, bizim hemşeri, bizim cemaat, bizim tarikat derde birilerine imtiyaz tanınmaya kalkarsa, işte o zaman büyük kavga çıkar, ve bu kavgadan da en çok zararı siyaseten belediye başkanı Alinur Aktaş görür.