www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


TORUN-TEMELLİ VE DEMİREL

TORUN-TEMELLİ VE DEMİREL


AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel oldu. Hafta sonu ve dün medyada çıkan haberler baz alındığında Adem Demirel ismi aslında çokta sürpriz olmadı.

AK Parti il binasında açıklanan toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli`nin yanı sıra, il yöneticileri Ayhan Salman ve Serpil Şahin ile teşkilât mensupları da katıldı.

Özellikle AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığına talip olan Murat Gültekin ile Sedat Öpçiner`in de basın toplantısına katılması anlamlıydı.

Adem Demirel`in ilçe başkanı olarak açıklanmasının ardından basın mensuplarının sorularını il başkanı Cemalettin Torun, ilçe başkanı Bülent Temelli ve İlçe Başkan Adayı Adem Demirel önemli mesajlar verdiler.

Yönetim listesinin belirlenmesinde ilçe başkanın salâhiyeti olacak mı? sorusunu yanıtlayan AK Parti İl başkanı Cemalettin Torun, Adem Demirel`in yönetim listesini oluşturma konusunda en yetkili kişi olduğuna vurgu yaparak, "Çünkü İnegöl`ün demografik yapısını, dengeleri ve stratejiyi en iyi bilen ilçe başkanıdır. Biz bu konuda ilçe başkanına her türlü güveniriz. İlçe başkanının belirlenme noktasın da nasıl titizlikle hareket etti isek, yönetimin belirleme noktasında da en büyük yetki kendisinindir. Biz sadece istişare yaparız önerilerimizi sunarız. Biz daha çok kriterlerimiz üzerinde dururuz. Tabi mutlaka milletvekilimizin belediye başkanımızın, kanaat önderlerinin görüşleri doğrultusunda, karar verilecektir. Ama genel olarak isim belirleme konusunda yetkili ilçe başkanıdır. Biz ilçe başkanımıza güveniriz."dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ise, Adem Demirel isminin kendisi için sürpriz olup olmadığı sorusuna, "Açıkçası 4 adaydan hangisi olursa olsun sürpriz olmazdı. Zira dördüde birbirinden değerli arkadaşlardı. Karar vericilerimiz zorlanmalarına rağmen biz AK Partililer olarak verilen kararı en iyi karar olarak yorumluyoruz."dedi.

İlçe Başkan Adayı Adem Demirel ise, siyasete yeni bir tarz getireceklerini belirterek, "İnsanlara güven veren, olabilecek şeyleri olacak diyerek, olmayacak şeylerde ise insanları oyalamadan güzel şeyler yapmaya çalışacağız."dedi.

İl başkanın açıklamasından yorumlamaya başlarsak, AK Parti ilçe başkan adayının birilerinin adamı olacağı ve çok etkili olamayacağı inancı taşınıyordu. Özellikle yönetim listesi oluşturulurken, bir çok ismin dikta edileceği ifade ediliyordu. İl başkanı Torun`un bu konuda en yetkili kişinin ilçe başkanı olduğunu açıklaması, bu yöndeki düşünceleri bir anda silip attı.

İlçe Başkanı Bülent Temelli ise, Adem Demirel isminin sürpriz olup olmadığına ilişkin soruya, "Hayır sürpriz olmadı, 4 adaydan hangisi olsa, bizim için sürpriz olmazdı" şeklinde cevap verdi. Temelli bu cevabıyla, kulislerdeki "Aktaş-Temelli ikilisi Sedat Öpçiner ismi üzerinde çalışıyor" iddiasını da yalanlamış oldu.

Bir aksilik olmaz ise 14 Aralık tarihinden sonra AK Parti`nin ilçe başkanı olacak olan Adem Demirel`de önemli mesajlar verdi açıklamalarında. İşinin zor olduğunu belirten Demirel, İnegöl`ün AK Parti`nin en çok oy aldığı ilçelerden biri olduğunu ve çıtayı daha yukarı çıkarmak için mücadele vereceğini kaydetti. Demirel`in özellikle, "Siyasete yeni bir tarz getireceğiz, insanlara güven veren, olmayacak şeyleri vaat etmeyen bir ilçe başkanı olacağım" demesi de sanırım önemli bir göndermeydi. Tabi Adem Demirel`in bu göndermesini en doğru yorumlayacak olan AK Parti İlçe teşkilat mensuplarıdır.

Dünkü toplantıya katılan teşkilât mensuplarından edindiğim izlenim ise oldukça olumluydu. Zira Adem Demirel`in ilçe başkan adaylığının teşkilat mensuplarınca memnuniyetle karşılandığını gördüm. En azından toplantıya katılan hazirun bana o izlenimi verdi diyebilirim.