www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


VAY BE...

VAY BE...


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe dün İnegöl`deydi. Gazete haberlerine göre Sayın Altepe, bir dizi incelemelerde bulundu.

Dün bende kendisini takip edenler arasındaydım. Aslında takip edemeyenler arasındaydım desem daha isabetli olur. Zira gittiği yerlerde ya 2 dakika ya da 5 dakika oyalandı. Bir türlü yetişemedim o Mercedes`in hızına... En uzun da köfteci Orhan`da takıldı Sayın Altepe, o da köftelerin gecikmesinden...

Sayın Altepe`nin ziyaretlerindeki açıklamalarına bakınca açıkçası neden İnegöl`e geldiğini anlayamadım. Yaptığı bilgilendirmelerin aynısını yada daha fazlasını Başkan Aktaş`ta yapabilirdi.

İlk olarak Meslek Eğitim Kampüsünü ziyaret eden Başkan Altepe kendisine soru yönelten gazetecilere,  "sizi beklemiyordum, siz nereden çıktınız" der gibi cevap vermiş. Sayın Altepe, sorulan sorulara mı gıcık oldu bilemedim doğrusu.

 Bir siyasetçi, bir belediye başkanı nasıl olurda gazetecilerin sorduğu soruları hafife alır ki? Bursa`nın tanıtım klipinde İnegöl`ün neden yer almadığını soran gazeteciye, "Burada basın toplantısı yapmıyoruz, İnegöl’de yaptığımız çalışmaları yerinde görmeye geldik. Haliyle sizi de burada görünce size açıklama yapıyoruz" diyerek âdeta trip atan bir başkan dünyanın neresinden görülmüş.

Evet gazetecilerin haber kaynakları arasında siyasetçiler ve başta belediye başkanları geliyor. Onların dudaklarının arasından çıkacak kelimeler önemlidir. Kaldı ki, İnegöl`e zırt pırt gelen biri değilsiniz. Ve de ilçe halkı tarafından çok eleştirilen bir belediye başkanısınız. Halkın merak ettiği birçok konu var. Gazeteciler merak edilenleri soracak ki, halk bilgilensin.

Kampüs ziyaretinin ardından Hal`e geçen Başkan Altepe, burada ayaküstü beş dakika sağa sola bakındı ve ardından Alanyurt bölgesinde ki eski çöplük alanında ki parka geçti. Burada etrafı seyredip 3-4 dakika takılan Altepe, sonra sırasıyla Hamzabey yolu üzerindeki mezarlık girişine uğradı. Burada 2,5 dakika, Mer-Pa da 5 dakika,  100. yıl okulunda 2 dakika, botanik parkta 3 dakika, Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu, kültür sarayı ve yeni hastane civarında toplam 10 dakikayı bulmayan bir incelemeden sonra soluğu köfteci Orhan`da aldı.

 Altepe dün tabiri caizse İnegöl`den selâmsız bandosu filminde ki zatı muhterem gibi geçti gitti. Altepe`nin vaktini en çok alan ise köfteci Orhan oldu.

Sözün özü Başkan Altepe, dün İnegöl`e davet üzere icabet etmiş. Yaptığı açıklamaların benzerini hatta daha fazlasını İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş`tan da alabilirdik. Hem de hiç bir tripe maruz kalmadan.

Ha unutmadan bir kez daha sorayım hava da kalmıştı... Alt yapı ne olacak? Finişte cevap vereceğim demiştiniz.  Yine İnegöl`de ki hava kirliliğine ilişkin çözümünüz nedir, beylik hanı 1yıl dediniz, yandığı gibi duruyor. Ne zaman başlayıp, ne zaman bitireceksiniz. İnegöl Belediyesi`nin açıkladığı projelerin yüzde 80`i büyükşehir tarafından yapılacak. Gerçekten yapabilecek misiniz? En ilginci de, İnegöl`ün dünya gündemine gireceği yönünde ki iddianız.

Sayın Başkan, siz önce İnegöl`ü adam gibi büyükşehirin gündemine sokun da, İnegöl kendisini dünya gündemine sokmasını bilir.