www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


VERİLMİŞ SADAKAMIZ VARMIŞ

VERİLMİŞ SADAKAMIZ VARMIŞ


İki gün kar yağdı başımıza gelmeyen kalmadı. Ağaçlar devrildi, çatılar çöktü,  mahalle (köy)yolları kapandı, araçlar mahsur kaldı, elektrikler kesildi, kısaca tam bir felâketi yaşıyoruz.

Özellikle haftanın 3 günü sebze meyve, konfeksiyon ve oto pazarının kurulduğu Mer-Pa`nın çatısının çökmesi büyük bir felaket. Çökmenin pazarın kurulmadığı bir günde olması Allah`ın bize merhameti olsa gerek.

Şayet çökme Çarşamba değil de, Perşembe günü olsaydı. Allah korusun çok sayıda insanımızı kaybedebilirdik. Verilmiş sadakamız varmış, bununla geçmiş olsun ve Yüce Allah beterinden saklasın.

Tabi kar yağışının ardından yaşanan aksilikleri ve olumsuzlukları kader diyerek geçiştiremeyiz. Bu yaşanan olumsuzların bertaraf edilmesinde, ya da gerektiği gibi önlem alınmamasında yöneticilerimizin de kabahati var.

Özellikle günlerdir çalışanları ile bir takım sorunlar yaşayan ve çözüm üretmeyen UEDAŞ`ın, ilçemizi kış ayının en soğuk günlerinde saatlerce elektriksiz bırakması asla kabul edilemez.

Yine büyükşehir yasası ile mahalle olan köy yollarının yoğun kar yağışı neticesinde kapanması da, 21. yüzyılda İnegöl gibi bir ilçeye yakışmamıştır. Doğuda kış şartları ağırdır ve imkânlar batıya oranla daha geridir. Ama İnegöl gibi sanayisi ve belediyeleri güçlü olan bir ilçede yolların uzun süre kapalı kalması açıkçası hayal kırıklığı yaramıştır.

Yaşadıkları sıkıntıları sosyal medyadan paylaşan ilçe halkı, özellikle büyükşehir belediyesi ile UEDAŞ`a yeterli hizmet veremediği için sert tepki göstermiştir.

Ben burada İnegöl Belediyesi`ne ayrı bir parantez açmak istiyorum. Başkan Aktaş ile şu yaşanan süreçte iki kez görüşme ve bilgi alma şansım oldu.

Aktaş`ı tüm ekipleri belediye başkan yardımcıları da dahil, görevlendirmiş ve ilçe halkının derdine derman olmanın gayreti içerisinde gördüm.

Tabi elinden ekip ve ekipmanları alınmış bir belediyeden de dört dörtlük hizmet beklemek vicdansızlık olur. Burada siyaseten eleştireceğimiz tek şey var, o da büyükşehir yasasının bu denli alt yapısı hazırlanmadan yürürlüğe girmesidir. Umarım bu günleri bir daha yaşamayız.