www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


YALANDA YOK HİLAF´TA


 

Önceki gün yapılan Aralık Ayı Belediye Meclis toplantısına, Cerrah´taki tarım arazileri üzerinden yapılan imar tartışmaları damga vurdu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, parti ayırmaksızın Cerrah´ın Eski belediye Başkanlarını 1. Sınıf tarım arazilerini imara açmakla suçladı.

Aktaş´ın suçladığı belediye başkanları arasında AK Partili Bekir Kahyaoğlu ve Ömer Kahyaoğlu´da var. Ama herkesin ilk aklına gelen Cerrah´ın son belediye Başkanı MHP´li İsmail Karaman oldu.

İsmail Karaman, şimdilerde MHP belediye meclis üyesi. Dünkü toplantıda izinliydi. Olsaydı eminim Aktaş´ın suçlamasına okkalı bir cevap verirdi.

Ancak Aktaş´ın ?çatır çatır imara açtılar?ifadesi MHP´li meclis üyesi Hakan Ergül´ü tahrik etmiş olacak ki, cevabı hemen yapıştırdı.  ?Cerrah´ta tarım arazileri açılmış ama, İnegöl de çok ak değil. Bizim metal sanayiyi düşünün, Kozluca yolunu düşünün, bunlar da tarım arazileri. İnegöl´ün tamamında tarım arazileri konut ve sanayi alanlarına açılmış. Bunu Cerrah´la kısıtlamak yanlış?

Aslına bakarsanız Başkan Aktaş´ın sözlerinde yalanda yok, hilafta. Zira İnegöl´e bağlı eski beldelerde birçok tarım arazisi imara açıldı. Bunu A parti B parti, yada şu başkan bu başkan diye ayırt edemeyiz.

Ama Sayın Aktaş kusura bakmasın, kendi döneminde MHP´li meclis üyesi Hakan Ergül´ün ifade ettiği üzere tarla vasfı olan birçok yer imara açıldı.

Yani Başkan Aktaş, kendisini AK Partili görebilir, ama sütten çıkmış Ak kaşık göremez?

                                ***********************************

NE ALAKA, KEL ALAKA!

Geçtiğimiz günlerde şehrin batı kısmında özel bir firmanı yapacağı inşaatın temelleri atıldı. Temel atılmadan önce Belediye Başkanı Aktaş´ın caddelerdeki bilboardlarda?En büyük kentsel dönüşüm projesi İnegöl´e hayırlı olsun?cümlesinin de yer aldığı dev fotoğraflarını gördük.

Kamuoyu gibi bende merak ettim doğrusu, Başkan Aktaş özel bir firma tarafından yapılacak inşaat projesinin neresindeki, bu projeyi kentsel dönüşüm diye millete reklam ediyor. Hani belediyeye ait bir araziyi kentsel dönüşüm için vermiş olsa anlayacağım, ya da filanca bölgede ikamet eden insanlar, bu proje bittikten sonra topluca o evlere yerleşecek olsa eyvallah. Hangisi?