www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


YASAĞI BİR ŞARTLA DESTEKLERİM

YASAĞI BİR ŞARTLA DESTEKLERİM


İnegöl`de kaldırımların işgal edilip yayaların rahatça yürüyememesi yıllardır şikâyet konusuydu. Hatta İnegöllülerin yolun ortasından yürümesinin sebebi bile kaldırım işgalleri gösteriliyordu.

Yenilenen kent konseyi kadınlar meclisi bu konuya el attı. Ellerindeki argümanlarla bir takım ziyaretler yaptı. Bu ziyaretler içerisinde siyasî partilerde vardı.

Oluşturulan kamuoyu sonrası konu belediye meclisine geldi ve 2 Şubat 2015 tarihinden itibaren kaldırımlara ürün çıkarılması yasaklandı.

Yasak Pazartesi itibarîyle başladı. Esnaf genel olarak yasak kararına uymuştu. Alışık olmadığımız bu durum herkeste bir tatil günü hissi uyandırdı.

Pazartesi günü yaşanan bu durum tamam esnaf yasağı benimsedi intibasına yol açtı. Ancak akşam saatlerinde duydum ki, bir grup esnaf organize olmuş ve çarşı bölgesinde toplanıp basın açıklaması yapacakmış.

Terziler Odası Başkanı Selim Malçok`ta esnafla birlikte oradaydı. Esnaf adına açıklama yapan Malçok, esnaf adına alınan kararda esnafın fikrinin alınmadığını öne sürdü.  Hatta elinde 7 oda başkanın karara itirazının olduğu imzalı dilekçe vardı.

Başkan Malçok`un basın açıklamasında en çarpıcı ifade ise, hükümetin PKK ile masaya otururken, belediye yetkililerinin esnafla masaya oturmamasından duyduğu rahatsızlıktı.

Selim Malçok`un açıklamasında ifade ettiği bazı gerçekler var. Meselâ kaldırımları kaplayan ekmek büfeleri, banka ATM`leri, elektrik panoları, bilboardlar. Sıfır tolerans diye getirilen yasağa göre kaldırımların hiç bir şekilde işgal edilmemesi lâzım.

Bildiğiniz üzere belediye yayalardan gelen şikâyetler üzerine bu kararı uygulamaya soktu. Burada belediyenin kararını desteklemekle beraber, Başkan Malçok`un dile getirdiği ekmek büfelerini, banka ATM`lerini, elektrik panolarını ve bilboardları sormak istiyorum. Yaya kaldırımlarını işgal eden bu söz konusu nesnelerde kaldırımlardan kaldırılacak mı?

Yok, bu yasak sadece esnafı kapsıyor o saydıkların öyle duracak" deniyorsa, ben bu saatten sonra esnafın yanındayım...

"Evet onları da şu tarihe kadar kaldıracağız süre verdik" diyorlarsa Belediye`nin yasak kararını destekliyorum...