www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


YASAK AK PARTİ`YE ZARAR VERİR

YASAK AK PARTİ`YE ZARAR VERİR


Kaldırım işgaline ilişkin son açıklamayı Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptı. Başkan Aktaş, "şimdiye kadar hiç bir projeye bu kadar teşekkür almadım" demiş. Doğrudur. Kaldırım işgali yasağı ile yayalar özellikle kadınlarımız 3 gündür rahatça yürüyebilmekte.

Ama Aktaş`ın açıklamasında esnafın dile getirdiği ekmek büfeleri, elektrik trafoları, bankamatikler ve bilboardlarla ilgili tek bir cümle göremedim. Terziler Odası Başkanı Selim Malçok`un açıklamasını talihsizlik olarak nitelendirmiş Sayın Başkan. Ancak orada esnafın haklı olduğu taraflarda var.

Yani esnafa sıfır tolerans diyorsanız, kaldırımlardaki bilboardları da sıfır toleransa göre kaldırılmalısınız. Yine UEDAŞ`a ait elektrik panolarıda yer altına alınmalı. Ekmek büfeleri yeniden dizayn edilmeli, artı bankamatikler nedeniyle insanlar kuyruk oluşturup kaldırımları işgal ediyorlar. Onlara da çeki düzen verilmeli.

Birde Belediyenin daha önce yasakladığı bir kaç konu var ki, şuan bu yasakların hiç birine uyulmuyor.  

Örneğin at arabalarının şehir merkezinde dolaşmaları yasaklanmıştı, ama görüyorum ki, at arabaları şehir merkezinde rahatlıkla cirit atıyor.

Duvarlara afiş yapıştırmak yasaklanmıştı, birçok yerde hatta otobüs duraklarında bile afişlerin asıldığını görüyorum.

Bir başka yasak ise apartman girişlerine bırakılan el ilanları. Bu da bir dönem yasaklanmıştı. Maalesef kendi evimden biliyorum çeşit çeşit ilanlar apartmanın kapı girişinde bırakılmakta.

Demek istediğim belediye kendi koyduğu yasakları takip etmiyor, yada edemiyor. Başkan Aktaş, yasak kararı henüz taze olduğu için yasağı şiddetle savunuyor ve kesinlikle geri adım atmayacağını tekrarlıyor.

Ancak bu yasak daha çok su götürür. Daha devreye milletvekili Hüseyin Şahin girmedi. Esnaf odaları dışında, İTSO`nun da bu konuda bir talebi oldu ve beklentisi sürüyor. Yine esnaflar tam olarak tepkisini göstermiş değiller.

Belediye roman at arabacılarla baş edemeyip, tüm at arabalarına yasak getirdiği gibi, abartılı şekilde ürün çıkaran bin bir çeşit türü alışveriş merkezleri ve sınırları zorlayan bazı kahvehanelerle ile baş edemeyip bir bütün halinde kaldırım yasağını uygulamaya sokması, ikinci bir yanlış oldu gibi geliyor...

Başkan Aktaş, son dönemi olduğu için bu radikal kararı aldı, ama bu karar genel seçimlerde AK Parti`ye çok zarar verir. Özelikle partisinin çarşı esnafına yapacağı ziyaret sırasında esnafın tepkisi ağır olacaktır. Hatta esnafın tepkisi sandığa yansırsa şaşırmayın...