www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


YAZIK OLDU

YAZIK OLDU


 

Alkol bir aileyi yok etti (kaza)

İçki içen genç, annesi (Babasını) doğradı

Alkol alan sürücü dehşet saçtı. (kaza)

İçki içen gençler birbirini bıçakladı.

Alkol alan genç komaya girdi.

Alkol bir aileyi parçaladı (boşanma)

Sızıp kaldı, yangına sebep oldu

Sarhoş genç mahalleyi ayağa kaldırdı. vs, vs...

Yukarıda gazete başlıklarıyla sunduğum alkolle ilgili vakalardan biri de geçtiğimiz Cuma akşamı İnegöl`de yaşandı.

Mahmudiye Mahallesinde birlikte alkol alan gençler arasında çıkan kavgada, bir genç arkadaşının boğazını keserek ölümüne sebep oldu. Gençlerden biri mezara, diğeri hapse girdi. Sonuç itibariyle ikisini  de yazık oldu...

İnsanların dünya ve ahiretini karartan alkolün bu ülkede yasaklanması halinde nelerin düzelebileceğini yazmama gerek yok herhalde. En azından yukarıdaki başlıklar halinde sıraladığım adli vakaların hiç biri olmayacaktır.

Ancak bu ülkede alkol yasaklansın denildiğinde ayağa kalkan bir zümre var. Sorduklarında, "Elhamdülillah Bizde Müslüman`ız " diyen bu zümre, Allah`ın yasakladıkları uygulansın diyenlere gerici, yobaz gibi sıfatlar takarak hakaret etmekten geri durmuyorlar.

İçki içmeyi çağdaşlık ve modernlik olarak gören bu zümre, alkolün yasaklanmasını ayrıca özgürlüğün kısıtlanması olarak görmekte.

İçki içmenin çağdaşlık olduğunu savunanlara sormak istiyorum, yukarıda haber başlığı olarak sıraladığım vakalardan hangisinin Allah korusun başınıza gelmesini istersiniz.

Sarhoş kafayla kaza yapıp ailenizle birlikte ölmeyi mi, alkol alıp tartıştığınız arkadaşınızın boğazını kesmeyi mi, yada kesilmeyi mi?, ya da alkolün yol açtığı ölümcül bir hastalığa yakalanmayı mı? hangisi...