www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


YAZIN YEDİĞİN HURMALAR...


 

7 Haziran genel seçimlerinin üzerinden tam bir hafta geçti. Sonuçlar her ne kadar muhalefet partilerini memnun etse de,  yaşanan gelişmeler AK Parti´nin lehine işliyor.

Muhalefet partileri AK Parti ile koalisyon yapsa bir türlü, muhalefette kalsa bir türlü. Bir tekerleme var ya hani, ben başını yazayım sonunu siz getirin, "yazın yediğin hurmalar, kışın...."

Atalarımız büyük lokma ye büyük söz söyleme demiş. Ama muhalefet partileri, öyle uçuk vaatlerde ve iktidara öyle ağır suçlamalarda bulundular ki, şimdi nasıl bir yol buluruz da, iktidar kavşağından saparızın derdindeler.

Yan çizmek ve kıvırmak için "kırmızı çizgilerimiz var, şartımız şu, millet iktidara dur dedi, ya da ders verdi, iktidar seçimin kaybedeni!" türünden akla ziyan sözlerle maval okumuyorlar mı, inanın kendi tabanlarından bile tepki alıyorlar haberleri yok.

Evet şu bir gerçek.  AK Parti 7 Haziran´da tek başına iktidar olma gücünü kaybetti. Ama AK Parti hem CHP´ye, hem MHP´ye fark attı. Hem de CHP ve MHP´nin uçuk vaatlerine rağmen. Şayet Kürt halkı milliyetçilik yapmasaydı, 7 Haziran seçimleri yine AK Parti´nin büyük zaferiyle sonuçlanacaktı.

Şimdi CHP ve MHP´nin önünde iki seçenek var. Ya milleti düşünüp AK Parti ile koalisyon yapacaklar,  ya da kendilerini düşünüp muhalefette kalacaklar.

Benim fikrim CHP´de MHP´de iktidar olmaya korkuyor. Zira halka öyle vaatlerde bulundular ki, iktidar olduklarında bu sözlerinin büyük çoğunluğunu yerine getiremeyecekler ve ilk seçimde dibe vuracaklar. İktidar olup yok olmaktansa, muhalefette ki yerimizi koruyalım mantığındalar.

Sokağın nabzını yokladığımızda, AK Partililer ne CHP´yi, ne de MHP´yi hükümet ortağı olarak görmek istemiyor. Bir an önce erken seçim yapılmasını isteyen AK Partililer, bu kez tek başına iktidar olacaklarına inanıyorlar.

MHP´lilerin bir kısmı ise ne pahasına olursa olsun, AK Parti ile koalisyon yapalım derken, bir kısmı da AK Parti ile asla diyerek erken seçimin kendilerine artı katacağına inanıyor.

CHP´liler ise yıllardır özlemini çektikleri iktidara kavuşmak için yanıp tutuşuyorlar. Ancak CHP´li seçmen Kılıçdaroğlu´nun halka verdiği sözleri nasıl yerine getireceğini bilmiyor.

Hülasa aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık misali bir durum var ortada. Ama ne olursa olsun biran evvel hükümetin adı beli olsun. Zira etrafımız ateş çemberi, ekonomimiz desen pamuk ipliğe bağlı...