www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


YENİ ZELANDA SALDIRILARI MOSSAD VE CIA OPERASYONU


Yeni Zelanda´da yaşanan terör saldırılarında şehit olan Müslüman Kardeşlerime, Rabb´imiz´den Yüce makamlar, yakınlarına ve İslâm Alemi´ne ise sabrı cemil diliyorum.

 

        Öncelikle bu saldırılarla Yeni Zelanda Devleti´nin asla bir ilgisinin olmadığını, saldırları planlayan ve gerçekleştirenlerin MOSSAD ve CIA olduğunu ifade etmek istiyorum.Yeni Zelanda ile İsrail arasında yaşanan krizin bir sonucu olarak bu saldırılar gerçekleştirilmiştir.Müslümanlarla, Yeni Zelanda´nın arasını bozmak ve Yeni Zelanda´yı hizaya çekmek için yapılmıştır.Bu nedenle Yeni Zelanda Başbakanı´nın saldırı sonrası yaptığı açıklamalar ve Müslümanlarla dayanışması,Cuma namazına katılması, Hadis-i Şerif okuması, Peygamberimize Salavat okuması, Televizyonlardan Cuma namazının canlı yayınlanması, canlı ezan okunması gibi nedenlerle tebrik ve takdir edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

       Cumhurbaşkanımızın doğru bilgilendirilmediğini, Yeni Zelanda Hükümeti´ni suçlamasının ve mitinglerde Yeni Zelanda saldırıları görüntülerinin yayınlanmasının yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum.Tekirdağ ve İstanbul Gaziosmanpaşa´da gerçekleştirdiği seçim mitinglerinde , miting sırasında Cumhurbaşkanı´nın     "Kardeşlerim sizleri şöyle bir Yeni Zelanda´ya götürmek istiyorum. Şöyle ekranda bunları izlememizde fayda var." dedikten sonra dev ekrandan terör saldırısının görüntüleri paylaşıldı.

 

          Bu durum dış politika faciasıdır. Türkiye Dışişleri´nin olayları okuyamadığını göstermektedir.Bu saldırılar seçimlerde kullanılacak bir malzeme değildir.Dünya Müslümanlarına zarar verir.İslâm düşmanlarının ekmeğine yağ sürer.Siyonizme hizmet eder.Siyonizme karşı olan cephenin birbirine destek olması gerekir.

 

Yeni Zelanda ile İsrail arasında yaşanan diplomatik savaşın kronolojisi, Bu saldırıların Mossad ve CIA tarafından niçin Yeni Zelanda´da yapıldığını ortaya koymaktadır.

 

1-Yeni Zelanda hükümeti,15 Temmuz 2004´te İsrail ile tüm üst düzey temasları askıya aldı.Yeni Zelanda hükümeti, sahte pasaport almaya çalışırken yakalanan iki İsrailli´nin MOSSAD adına hareket ettikleri yönünde ?çok ciddi? kanıtlar bulunduğunu açıkladı. Başbakan Helen Clark, üç ay önce İsrail hükümetinden bir açıklama ve özür istediklerini fakat bu taleplerin de yerine getirilmediğini söyledi.


 Clark, İsrail ajanlarının, Yeni Zelanda´nın egemenliğini tehdit eden ve uluslararası hukuka aykırı davranışlarının kesinlikle kabul edilemez olduğunu ifade etti.Yeni Zelanda, duruma tepki olarak İsrail ile tüm üst düzey temasları askıya aldı. Böylece, İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katzav´ın Yeni Zelanda´ya gerçekleştireceği ziyareti iptal edildi. Sahte Yeni Zelanda pasaportu almaya çalışan 2 İsrailli ajan, suçlarını itiraf etti ve 6 ay hapis cezasına çaptırıldı. 


2-Yeni Zelanda´nın Christchurch kentinde 2011 Şubat ayında meydana gelen ve 181 kişinin hayatını kaybettiği depremin enkazından İsrail´in casus şebekesi çıktı. Yeni Zelanda´da yayımlanan Fairfax gazetesi, depremde ölen 3 İsrailli´den birinin üzerinde en az 5 pasaport bulunduğunu yazdı.Gazetede depremin ardından                       İsrail Başbakanı Netanyahu, Yeni Zelanda Başbakanı John Key´i dört kere aradığına değinildi.

3-Yeni Zelanda, 2012 yılında Filistin´in BM´de "üye olmayan gözlemci devlet" statüsü kazanmasına ilişkin karar tasarısına Filistin lehine oy vermiş ve  Ortadoğu´da barışın sağlanması için 2 devletli çözümü desteklediklerini açıklamıştır.

 

4- Yeni Zelanda İsrail´e özel Büyükelçi atamadı.2014 yılında Aynı zamanda Filistin Devleti´nin de Büyükelçisi olarak görevlendirdiği yeni Büyükelçisi Jonathan Curr´u, İsrail Dışişleri Bakanlığı,  aynı zamanda Filistin´in de elçisi olacağı gerekçesiyle reddetti.

 

5-BM Güvenlik Konseyi, 2016 yılında İsrail´in Batı Şeria ve Doğu Kudüs´de yerleşim yerleri inşasına devam etmesini kınayan ve 1967´de öngörülen sınırların ötesinde yerleşim yeri inşasının ?uluslararası hukukun açıkça ihlali? olduğunu ilan eden bir karar almıştı. BM Güvenlik Konseyi, konuyu Yeni Zelanda´nın önerisi üzerine gündemine taşımıştı. Karar alınmadan önce Netanyahu, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully´i telefonla arayarak şunları söylemiş ve tehdit etmiştir. ?Bu karar tam bir skandal. Sizden bu kararı desteklememenizi talep ediyorum. Eğer bu tasarıyı desteklemeye devam ederseniz, bize göre bu bir savaş ilanı demektir. Bu durum ilişkilerimize zarar verecek ve böyle bir kararın sonuçları olacaktır.?

McCully ise Netanyahu´ya verdiği cevapta bu konuda geri adım atmayacaklarını ve bu kararın Yeni Zelanda´nın dış politika çizgisiyle uyumlu olduğunu belirtti. Bunun ardından İsrail, Yeni Zelanda ve karara destek veren diğer bir ülke olan Senegal´deki büyükelçilerini geri çağırdı. Ayrıca İsrail, Senegal´e yapmayı planladığı yardımı da iptal etti.

 

BM Güvenlik Konseyi´nde oylanan karar tasarısı ilk olarak Mısır´ın önerisiyle gündeme alınmıştı.İsrail´in baskıları sonucunda Mısır kendi tasarısının oylanmasının ertelenmesini talep etmişti. Bunun ardından        Yeni Zelanda, Venezuela, Senegal ve Malezya konuyu tekrar BM Güvenlik Konseyi´nin gündemine taşımışlardı.Veto yetkisi bulunan üye ülkelerden ABD´nin ?Obama döneminde? çekimser kaldığı oylamada, diğer 14 üyenin tamamı olumlu oy kullanmış ve tasarı kabul edilmişti. İsrail ise oylama sonrasında, alınan karara uymayacağını açıklamıştı.

 

 6-Teröristin 25.Ekim.2016´da İsrail´e gittiği ve 9 gün kaldığı tespit edilmiştir.

 

      Bu saldırılarla ilgili kınanması gereken Vatikan ve Papa´dır.Papa yaptığı açıklamada bu saldırıları terör saldırısı olarak nitelendirmemiş ve ?anlamsız şiddet eylemleri? ifadesi kullanmıştır.

    Cumhurbaşkanı´mız daha önce yazdığı mektupta ?Katolik aleminin ruhani liderliği görevini,üstlendiğiniz tarihten bu yana dünya barışı ve insanlığın kardeşliği ve huzuru için göstermekte olduğunuz değerli gayretlerinizi takdirle izlemekteyim. Çalışmalarınızın katkı ve etkilerini Birleşmiş Milletler himayesinde sürdürülen ve Türkiye´nin de eş başkanlığını yürütmekte olduğu Medeniyetler İttifakı sürecinin hedeflerine erişilmesi bakımından da ayrıca önemsemekteyim.? İfadeleri ile taltif ettiği PAPA´dan, bu saldırıları TERÖR SALDIRILARI olarak nitelendirmesini talep etmesi gerekir.25.03.2019