www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


YENİ SEZON HAYIRLI OLSUN 

.


       TFF 2. lig Beyaz grup ve Kırmızı grup maçları önümüzdeki hafta 20 Eylül 2020 Pazar günü başlıyor. Tüm liglerde sezonun ilk devrelerinin seyircisiz oynanmasından dolayı, temsilcimiz İnegölspor ilk maçını kendi sahasında Zonguldak Kömürspor A.Ş. ile seyircisiz oynayacak. 2020/2021 Futbol sezonunun tüm takımlarımız için hastalıksız - kazasız ve sakatsız bir sezon olmasını temenni ediyorum. 

        Yeni sezona tamamen yenilenerek giren temsilcimiz, Futbol federasyonunun ligleri hangi tarihte başlatacağı belli olmayan bir dönemde, maçların başlamasını, kendi tesislerinde kendi imkanlarıyla kamp yaparak gerçekleştirdi. İnegölspor, bu süreç içerisinde, sadece deplasmanda Yalovaspor ile bir hazırlık maçı oynadı. Bu maç tada 0-0 berabere kalarak, yeni sezona, kendi tesislerinde çalışma yaparak hazırlanmış oldu. 

        İnegölspor geçen seneki kadrosundan, ciddi denecek kadar önemli futbolcularını kaybetti. Geçen sezon ilk 11’de direk oynayan, (Kaleci; Şener Özcan) - (Defansta; Enes Bayır - Uğur Taşdemir - Bilal Özdemir) - (Orta sahada; Tayfun Pekdemir - Hacı Mustafa Karabulut - (Hücum hattında; Cengiz Ötkün - Niyazi Salman) bu demek oluyor ki, ilk 11’n yüzde 80’i gitmiş. Bu durum takımın kimyasını bence çok olumsuz şekilde etkiler, ama yapacak bir şey yok! Bekleyip göreceğiz.

        Yeni transfer edilen oyuncularımızda en az gidenler kadar, oynandıkları takımlarda kendilerini ispatlamış sporcular. Gökhan Siverek - Erdi Şehit - Fatih Çiplak - Ogün Çalışkan - Bilal yıldırım - Caner Solmaz - Metin Yüksel - Fatih Üge - Abdülkadir kuzey - Ali Aydemir - Erdem Secgin, transferlerde sadece Erdi Şehit ve Fatih Üge'nin geçtiğimiz sezonlar içerisinde İnegölspor forması altında oynadıklarını belirtmek isterim.

        Her iki yılda bir hep aynı senaryoyu yaşıyoruz. 10 Ağustos tarihinde yapılan kongrede Kani Ademoğlu Başkanlığında seçilen yeni yönetim, Osman Özdemir yönetiminde yeni bir teknik heyet, takım bazında yenilenen kadro, geçen sezona göre takım iskeletinin tamamının dağıtılması, aeyircisiz futbol müsabakaları, (unutmayalım ki! İnegölspor taraftarlar gurubunun, iç sahada oynadığımız maçalarda skoru etkileyecek derecede, üstün bir başarı grafiği var.) Birde bütün bunlar yetmezmiş gibi çok ciddi bütçelere sahip takımların bulunduğu beyaz grupta mücadele edecek olmamız. Bulunduğumuz grupta, Manisa FK - Çorumspor - Sancaktepe - Afjet Afyonspor - Kocaelispor - Sarıyer - Hekimoğlu Trabzonspor - gibi hem parasal anlamda hem de takım kalitesi anlamında çok farklı durumdalar. 

        Yeni Yönetime seçilen yöneticiler; Geçtiğim hafta içinde toplantı yaparak kamuoyunu bilgilendirdiler. Yönetimde basın sözcüsü olarak görev alan, Özcan Can ile Cihan Bozacılar, şimdiye kadar 1 milyon 700 bin TL. ödeme yaparak, transfer çalışmalarının şu anki bölümünün 3.5 milyonlarıya karşılandığını, Yönetimimizin Kani Ademoğlu Başkanlığında uyumlu bir şekilde çalıştıklarını, bu konuda kendilerine destek veren her kesime çok teşekkür ettiklerini, İnegölspor'u istenilen düzeye getirebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etmişlerdir. Bende İnegölspor'un 2020-2021 Futbol sezonunu başarıyla tamamlamasını temenni eder. Zonguldak Kömürspor maçında başarılar dilerim.