www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


YENİ YÖNETİM VE HOCA HAYIRLI OLSUN

Uzun zamandır spor kamuoyunu ilgilendiren İnegölspor kongresi, son yılların en yüksek katılım oranı ile geçtiğimiz günlerde, İnegöl Beşinci mevsim kültür ve sanat merkezinde yapıldı.


Uzun zamandır spor kamuoyunu ilgilendiren İnegölspor kongresi, son yılların en yüksek katılım oranı ile geçtiğimiz günlerde, İnegöl Beşinci mevsim kültür ve sanat merkezinde yapıldı.

Kongrede Kemal Aydın ile yarışan Kani Ademoğlu, seçimi kazanarak İnegölspor'un yeni başkanı oldu. Kani Ademoğlu başkanlığındaki yönetime Eşref Yiğit - Aziz Bolat - Abdurrahman Maksutlar - Sedat Esadi - Ozan Can - Ali Ezim - Ali Şahin - Mustafa Arıcı - Mustafa Şeşka - Cihan Bozacılar - Volkan Kardeş -  Cüneyt Öztürk - İbrahim Işıkoğlu - Mehmet Özdamar - Tufan Tutumlu ve Aziz Sekizli seçilmişlerdir.

Seçilen yönetim kurulu üyeleri, kendi aralarında tekrar bir seçim yaparak, yönetim bazında görev bölümünü tamamlamışlardır. Yeni seçilen transfer komitesi, transfere başlayarak önce hoca sorununu çözerek Osman Özdemir ile anlaşarak sağlamıştır. 

        Pandemi kuralları çerçevesinde yapılan kongreye, Ak parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel - Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş - İlçemiz Kaymakamı Şükrü Görücü - Belediye Başkanımız Alper Taban - Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve geçen sezon tüm maçların tamamında İnegölspor'un yanında dimdik duran ve bu tavırlarından dolayı alkışı fazlasıyla hak eden İnegöl Ticaret Odası başkanımız Yavuz Uğurdağ katılmışlardır.

          Sevabıyla, günahıyla kongre süreci geldi ve geçti. İnegölspor yeni yönetimi bundan sonra ne yapacak ona bakalım. Bence yeni yönetimi zor günler bekliyor. Devir aldıkları yönetimde ciddi denecek kadar bir borç görünüyor. Bununla da bitmiyor, takımın hemen hemen bütün oyuncularının sözleşmeleri sona erdi. Üstelik takımın en skorer ismi Cengiz Ötkün gibi bir golcüyü Yeni Çorumspor'a kaptırmışsın. Bütün bunlar yetmez gibi, birde Teknik Direktör sorunu vardı. Bu sorunu Osman Özdemir ile çözümlendi. Hayırlısı olsun.

Ama beni şaşırtan taraf Murat Yoldaş ile anlaşma sağlanmamasıdır. Yönetimin elinde Murat Yoldaş hocanın 2 yıllık karnesi var. Şimdi ben bu yönetici kardeşlerime soruyorum? İlk geldiği sezonda ligi 59 puanla 6. sırada kapatan, 2. sezonunda aman bu takım düşmesin ligde kalsın deyipte takım teslim ettiğiniz, Murat Yoldaş hoca o sezon sonu takımı playoff grubuna taşıyarak kendini ispat ettiyse hala teknik direktör aramanın ne anlamı vardı?

Murat Yoldaş hoca ile yapılan görüşmede taraflar arasında parasal yönde anlaşma sağlanamamıştır. Fakat bu iki tarafın yapacağı fedakarlıkla halledilmeyecek mesele değildi.

Bu görüşmelerden sonra, Osman Özdemir hoca İnegöl'e davet edilerek kendisiyle  anlaşma sağlanmıştır. Osman Özdemir, 2018 - 2019 sezonunda Anagold 24 Erzincanspor'da görev yapmış olup, geçen yarı sezon takım çalıştırmamıştır. 2016 sezonunda İnegölspor'da 4 ay gibi kısa bir dönem görev yapmıştır. Osman Özdemir hangi kriterler dayanılarak İnegölspor'a Teknik Direktörlüğüne getirilmiştir, bunu da bilmek İnegölspor camiasının en doğal hakkıdır diye düşünüyorum. Kendisine hoş geldir der, İnegölspor'da başarılı olmasını temenni ederim.

        Tabi bu gelişmeler doğrultusunda İnegölspor Başkanı Kani Ademoğlu ve Abdurrahman Maksutların Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi ile görüşmeleri İnegölspor'un geleceği açısından çok önemli buluyorum. İnşallah bu görüşmelerin sonunda bu sezon için İnegölspor'da futbol kariyerlerini tamamlamak geliştirmek üzere 1 veya 2 genç kardeşimizi bize verirler. Her şeyin İnegölspor için iyi olması dileklerimle, Saygılar sunarım.