www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


YETER ARTIK!!!

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarını "Ermeni Soykırımı" olarak resmen tanıdı., ABD tarihinde ilk kez bir başkan resmi olarak "Ermeni Soykırımı"nı tanımış oldu.


Biden’den önceki ABD başkanları, 24 Nisan’da, 1915 olayları için “Ermeni soykırımı” yerine, “felaket” veya “tarihin karanlık dönemi” gibi ifadeler kullanıyordu. Aslında; ABD'de Senato 2019 yılında,1915 olaylarını oy birliğiyle soykırım olarak kabul ettiğini açıklamıştı.

Her 24 Nisan geldiğinde hop oturup, hop kalkıyoruz.ABD Başkanı “soykırım” ifadesini kullanacak mı? Bu sene olan oldu.ABD Başkanı Bıden, sadece soykırım demekle kalmadı, aynı zamanda İstanbul için “Konstantinopolis” ifadesini kullandı.

HDP haricinde tüm siyasi parti temsilcileri ve Hükümet yetkilileri bu durumu kınayan açıklamalar yaptılar.

Üç gün sonra bunların hepsi unutulacak ve Türkiye tarafından hiçbir yaptırım uygulanmadığı için, söyleyenin yanına kâr kalacak.Bu durum Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni aciz, biçare gösteriyor.Bu durum ise Türkiye düşmanlarını cesaretlendiriyor.Her yıl soykırım yalanına taraf olan ülkeler artıyor.

2015 yılında, Avrupa Parlamentosu'nda 'Ermeni Soykırımı' tasarısı kabul edildi.O zaman da yetkililer ve siyasiler Milletimizin gazını alacak açıklamalar yaptılar.Ancak Türkiye tarafından bu soykırım yalanlarını üzerimize yapıştırmaya çalışanlara elle tutulur bir yaptırım yapılmadı.Tam tersine Avrupa Birliği’ne Türkiye’nin alınması için ısrarla ve inatla yalvarmaya devam ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 1915 Olayları diye tanımladığı Osmanlı İmparatorluğu’undaki bir kısım Ermenilerin zorunlu göçe tabi tutulmasını "soykırım" olarak resmen kabul eden ülke sayısı ise 30.

Bugün "Ermeni soykırımı"nı resmen tanıyan ülkeler: Almanya, Arjantin, Avusturya, Belçika, Bolivya, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Şili, Kıbrıs Rum Yönetimi, Çekya, Ermenistan, Fransa, Yunanistan, İtalya,  Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Hollanda, Paraguay, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovakya, İsveç, İsviçre, Suriye, Vatikan, Venezuela, Uruguay.

Bu ülkelerden 11 tanesi AB üyesi ülkeler.Bu ülkelere herhangi bir yaptırım uygulandı mı? Hayır!!! Şimdi olduğu gibi birkaç cılız açıklamadan başka bir şey yok.

Benim içime sindiremediğim, AB parlamentosunun bu kararına rağmen hala Türkiye’yi AB’ye sokma çabaları.İktidar ve Muhalefetin birleştiği konulardan biri Türkiye’nin AB’ye tam üye yapılması.”Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” diye bir halk deyimi vardır.

Metropoll Araştırma Şirketi’nin Aralık-2019 da yaptığı ve Ocak-2020 de yayınladığı bir ankette toplumun:             % 53,7’si “Türkiye AB-Avrupa Birliği’ne üye olmalıdır” diyor. Siyasi partilere göre dağılım ise şöyle:

AKP—52,8   CHP---54,2  MHP—51,2   HDP---72,1 İP-------44,7   SP------52,4

Bu ne kadar acı bir durum. Adeta cellatına aşık olmuş bir toplum.Türkiye Cumhuriyeti Devleti AB’ye tam üye olursa; Doğu Anadolu’yu Ermenilere kendi elleriyle teslim etmek zorunda kalacak.Çünkü AB’ye üye ülkeler, AB parlamentosunun aldığı kararlara uymak zorundadır.

AB Parlamentosunun sözde Ermeni Soykırımını tanıyan karar almasına rağmen, Türkiye’nin AB’ye tam üye olmasını istemek ihanet değilse büyük bir gaflettir. İngiltere AB’den ayrıldı da ne oldu? Türkiye’de bu gayrimeşru ilişkiyi sonlandırabilir.Özel statülü ortaklık yoluyla ticari ilişkiler devam ettirilebilir.Bunu AB tarafı da istiyor.Ancak bizdeki AB hayranı politikacılar yüzünden, toplum AB’ye tam üyeliğin, T.C.adına ne büyük felaket olduğunu fark etmiyor.

Eskiden S.S.C.B. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği vardı. Bu birliğin içinde Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan gibi Cumhuriyetler vardı.Hepsi ayrı birer devletti.Kendi parlamentoları vardı.Ancak en üst karar organı S.S.C.B. parlamentosu idi.Onun alacağı kararlara üye ülkeler uymak zorunda idi.

Tek bir ordu, tek bir para sistemi vardı.Bugünde AB-Avrupa Birliği böyle bir birliktir.27 üye ülkenin kendi parlamentoları vardır.Ancak en üst karar organı AB Konseyi ve AB Parlamentosudur.Üye ülkeler nüfusları oranında buraya temsilci gönderir.Üye ülkenin nüfusu ne olursa olsun, en fazla 99 temsilci gönderebilir.

AB de kararlar çoğunluk esasına göre alınır.736 temsilcinin 99 tanesi hiçbir şey ifade etmez.

Yine AB komisyonunu oluşturan 27 ülke Hristiyan ve bunların 11 tanesi sözde ermeni soykırımını kendi parlamentolarında tanımış durumda. Böyle bir AB komisyonu ve AB parlamentosunun alacağı karar ile Türkiye bölünüp parçalanacak.Neden bunları siyasi partiler konuşmazlar.

İşte bu nedenle ABD’nin sözde ermeni soykırımı kararına verilen tepkileri ciddiye almıyorum.