www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


YILDIZ VE ŞAHİN

YILDIZ VE ŞAHİN


İş dünyasının en renkli simalarından biri hiç şüphesiz Starwood Orman Ürünleri Firmasının sahibi Mehmet Yıldız. Mehmet Yıldız’ın her konuşması, yada her basın açıklaması İnegöl’de gündem oluyor.

 

Dünkü yerel gazetelerin gündeminde de yine işadamı Mehmet Yıldız vardı. Mehmet Yıldız tecrübelerini paylaştığı seminerde, belki açık konuşsa Türkiye’yi sarsacak birbirinden ilginç ve çarpıcı iddialarda bulundu.

 

MÜSİAD İnegöl Şubesinin kariyer seminerlerinin konuğu olan Mehmet Yıldız, eğitim kampüsünün yapımına engel olanların varlığından bahsetmesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in ise, konunun çözümü sırasında karşılaştığı kişilerden gördüğü manevi zarar başlı başına bir olay.

 

Mehmet Yıldız’ın en çarpıcı iddiası ise, okulun bitirilmesi konusunda büyük mücadele veren Milletvekili Hüseyin Şahin’in, bir daha aday gösterilmeyeceğini öne sürmesiydi.

 

Mehmet Yıldız’ın ortaya attığı bu iddialarla, kimleri kastettiğini tam olarak anlayamıyoruz, fakat birilerinin Türkiye’nin en büyük eğitim kampüsünü engellemeye çalışması, oturup konuşulması, masaya yatırılması gereken ciddi bir konu.

 

Açıkçası merak ediyorum.

 

Kim ya da kimler, hangi amaçla Türkiye’nin en büyük eğitim kampüsünün yapımına engel olmaya çalışmıştır.

 

Bu ismi zikredilmeyenler siyasetçimidir?, bürokratımdır.?

 

Siyasetçi ya da bürokrat ise İnegöl’de mi, yoksa başka bir şehirde mi ikamet etmektedir.

 

Aslında tüm bu soruların cevabı Mehmet Yıldız’ın konuşmanın içerisinde gizli. Mehmet Yıldız’ın AK Partili olmama rağmen en büyük tokadı AK Partililerden yedim demesi, yine Hüseyin Şahin’in kampüs için verdiği mücadele nedeniyle yeniden milletvekilli olma şansının azalması, kampüse engel olan kişilerin üst düzey AK Partili siyasetçiler olduğunun bir işareti.

 

Filmi geriye sarıp anlamaya çalışıyorum. Kampüsün temeli atıldığında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bursa Valisi Nihat Canbolat, Milletvekilimiz Sedat Kızılcıklı, İlçe Kaymakamı ise şimdinin Manisa Valisi Erdoğan Bektaş idi.

 

Her şey yolunda giderken,  ne olduysa işadamı Mehmet Yıldız, bana verilen sözler tutulmadı diyerek, İnşaatı durdurma kararı aldı. Hatta bu kararını kocaman bir tabelayı yol boyuna dikerek kamuoyunu dikkatine sundu. Yıldız’ın inşaatı neden durdurduğunu söylemiyor, bilenlerde kamuoyu ile paylaşmıyordu. Uzun süre duraksayan inşaatla ilgili devreye dönemin Bursa Valisi Şahabettin Harput ve bir takım siyasiler girse de Mehmet Yıldız bir türlü ikna olmadı. Belli ki, siyasetçilerin Mehmet Yıldız’a verdiği bir takım sözler vardı ve bu sözlerden cayılmıştı. Kimsenin aşamadığı bu sorunları Hüseyin Şahin’in inat ve sabırla çözüme kavuşturması, sanayimizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak eğitim kampüsünün tamamlanmasına vesile oldu.

 

Ne diyelim, böylesine muhteşem bir eseri İnegöl’e kazandıran Mehmet Yıldız’dan da, siyasi ikbalini hiçe sayarak büyük mücadele veren Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’den de Allah razı olsun. Ama engel olmak isteyenlerin de kimler olduğunu, bir gün Mehmet Yıldız beyle oturup konuşmak isterim doğrusu…