www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


YOK, BÖYLE ADALET


 

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Aktaş, yeni bir kandırmacaya daha imza attı.

Konuşmasında büyükşehir yasası ile İnegöl´e bağlı 4 beldenin kapandığını kaydeden Aktaş, ?Dört tane beldeden 108 tane personel aldık, 60 personeli Büyükşehir´e verdik. 85 sözleşmeli personelimizin sözleşmesini yenilememişiz. Hamdolsun, bunları yaparken de asla ve asla siyasi davranmadık, kimseye önyargı ile bakmadık. Verimli, kaliteli arkadaşlarımızla yolumuza devam etmeye çalışıyoruz.? ifadelerini kullandı.

Belde belediyelerinde çalışan 85 personel ile sözleşme yenilememeyi başarı olarak gören Başkan Aktaş, hâlbuki o kapanan belde belediyelerinin iş makinalarınıaldı ve yine beldelerde yaşayan insanların iller bankası paylarını almaya devam ediyor.

Ve aynı Aktaş, asla ve asla siyasi davranmadık derken,sırf siyasi görüşünden ötürüTahtaköprü Mahallesi´ne gönderdiği Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın´ı unutmuşa benziyor.

Hatırlanacak olursa, büyükşehir yasası sonrası Yenice Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden, İnegöl Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanan Durmuş Aydın, geçmişte farklı bir siyasi partiden başkan adayı olduğu için Başkan Aktaş tarafından istenmeyen adam ilan edilmiş ve başka bir kuruma araştırmacı olarak görevlendirilmişti.

Kendisine yapılan haksızlık sonrası mahkemeye başvuran Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, mahkeme kararıyla yeniden İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı oldu.

Ancak Durmuş Aydın ile çalışmayı içine sindiremeyen Başkan Aktaş, bu kez onu bir zamanlar belde olan Tahtaköprü Mahallesi´ne gönderdi. Eski başkanlık binasında bir masası ve bir koltuğu olan Durmuş Aydın´a hiçbir birim bağlanmadı. Sabah kendi imkânları ile Tahtaköprü´deki makamına giden Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, akşam mesai bitiminde yeniden Alanyurt´ta ki evine geri dönüyor.

Yani bir nevi evden camiye, camiden eve emekli misali.

Şimdi Belediye Başkanı Aktaş´a sormak istiyorum.

Sayın Aktaş, acaba Durmuş Aydın´ın diğer bürokrat Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Günaydın ve Gülhan Şahin´den ne gibi eksiği var?

Durmuş Aydın´a uyguladığınız çifte standart ortadayken, ?Beldelerdeki personel konusunda asla ama asla siyasi davranmadım? ifadelerini kullanmak, vicdanınızı acıtmıyor mu?

İnegöl´de yaşayan Şavşatlılara şirin görünmek için Şavşat Belediyesi´ni kardeş belediye oluyorsunuz da, İnegöl´de gerçekten her görüşten insanın saygı duyup sevdiği Şavşat kökenli Durmuş Aydın´ı niçin kardeş gibi görüp kucaklamıyorsunuz?

Siz ki, isminde adalet olan bir partinin(AK Parti) belediye başkanısınız. Çaylak bir belediye başkanı da değilsiniz, mahkemenin hakkını verdiği bir insana niçin siz de hakkını vermiyorsunuz?

Siz aynı zamanda İmam Hatiplisiniz. İmam Hatip mezunu bir Şehri Emin olarak tüm personelinize eşit, adaletli ve hoşgörülü olmanız gerektiğini unuttunuz mu?

Şayet ?Ben İnegöl Belediye Başkanıyım, ben ne dersem o olur, dediğim dedik, çaldığım düdük? diyorsanız, o düdük Nasrettin Hoca´nın parası olana verdiği bir düdük değil ki?Yarın alırlar o düdüğü?

Bakın, dün Belediye Eski Başkanı Rahmetli Hikmet Şahin´in ölüm yıldönümüydü. Kendisi aramızdan çok ani ve üzücü bir şekilde ayrıldı. Kendisine bir kez daha Allah´tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.Rahmetli Başkan Şahin´e, her kesimden insan halen dua ediyor ve rahmetle anıyor. Siz de ileride böyle birbelediye başkanı olmak istiyorsanız, ihtiraslarınızdan ve nefsani duygulardan biran önce vazgeçip,insanlara haklarını teslim edin ve helalleşin ki sizde dua ile yad edilesiniz...