www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


YOK CANIM, İNANMAM?


İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın görev süresinin dolmasına 2 yıldan az zaman kaldı. Görev yaptığı süre içerisinde İnegöl´e kendi çapında hizmetler yaptı. Seçilme oranlarına bakıldığında, çok başarılı bir belediye başkanı olarak görülebilir.

Ancak şu bir vaka ki, İnegöl´de elinize bir mikrofon alıp dolaşsanız, aklı başında hiç kimse belediyenin çalışmalarından memnun olduğunu ifade etmez.

Zira heryeri bo.. götürüyor,  yollar desen delik deşik, köstebek yuvası. Sanırsın belediye heryere sokak köpekleri için su kuyusu açmış. Mübarekler!

Şehrin her yerinden sorun fışkırıyor. Sorunlara çare bulacak merci ise, kim bilinmiyor. Kısacası ilçe halkı İnegöl Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında pinpon topu olmuş,  bir o tarafa bir bu tarafa gidip geliyor.

2014 yerel seçimlerinden sonra İnegöl Belediyesi´nin hizmetlerine baktığımızda ise çiçek dikim işleri, sosyal ve kültürel faaliyetler ile bir iki sportif proje ile vakit eğlediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Başkan Aktaş, seçimlerde vaat ettiği büyük projelerin hiç birini yerine getiremedi, zaman desen daralıyor, ümitler tükendi.  Bu saatten sonra da zaten ne yapacak gücü, ne de iradesi var.

Vaat edip yapamadıklarının dile getirilmesinden oldukça rahatsız olan Başkan Aktaş, ne hikmetse halkın çokta umurunda olmayan belediye sarayı projesini kafaya takmış ve acayip derecede önemsiyor. Halbuki görev süresi dolacak, içerisinde 5-6 ay ya oturacak, ya oturamayacak.

Hepsi bir tarafa Başkan Aktaş´ın bu projedeki ısrarını anlarım da, o projede kanun dışı işler dönüyor büyük rant devşiriliyor iddialarına sessiz kalışını anlayamıyorum. Zira kendisi bir çok dandik eleştiri haberine bile tekzip göndermiş muhterem biri?

Başkan Aktaş´ın bu sessizliği, hani ?söz gümüş ise süküt altın´ misali gibi değil, Bu sükütun altında milyon TL´lik bir rant iddiası var. Bu iddia, baştan söyleyim bana ait değil. Bu iddia yaşanan gelişmelerin ortaya çıkardığı yansıma.

10 milyonluk bir ranttan söz ediliyor. İhaleyi alan firma bu rantı tek başına götüremez, izin vermezler. İzin verildi diyelim, verenlerde vebal altındadır. Vebale girilecekse şayet, o zaman paylaşmak daha mantıklı değil mi_

Peki kimler paylaşabilir bu rantı? İhaleyi alan firma yetkililerinden tutunda, başkan Aktaş ve yancılarına kadar herkes bu işten nemalanıyor desem abartmış olmam herhalde?

Ha bir de önceki gün kaleme aldığım yazım da belediye sarayının zemin etüt projesini hazırlayan firmanın JEMAR Mühendislik olduğunu dile getirmiştim. Firma sahibi Ayhan Çamlıdağ´dan henüz bir açıklama yada tekzip gelmiş değil.

Araştırmalarıma göre; buna benzer bir olay geçmişte yeni hastane alanında yaşanmış ve Çamlıdağ, duyarlı bir vatandaş olarak ortaya çıkıp basına açıklamalarda bulunmuş, hatta savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.

 Şimdi belediye sarayı projesinde aynı durum vuku buldu. Çamlıdağ, acaba çıkıp iddialara cevap vermeyi düşünüyormu, yoksa kendisi de bu rant değirmenin içerine girdi de gelecek güzel günlerin hayalinimi kuruyor. Yok canım o kadar da olmaz?İNANMAM?