www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


YORUMSUZ

YORUMSUZ


Atatürk`ün Yalova`ya gelişi kutlamaları kapsamında Bengü`ün Yürüyen Köşk Konseri Mısırdaki Olaylar Yüzünden Ertelendi

60. Darende Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali, Mısır’da meydana gelen olaylar üzerine iptal edildi.

Çelikhan Kaymakamlığı ve Çelikhan Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Bal Kültür ve Turizm festivali kapsamında düzenlenecek olan eğlencelerin hepsi iptal edildi.

Beykoz Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak, Beykoz Çayırında düzenlenen etkinlikler, Mısır olayları nedeniyle iptal edildi.

Dördüncüsü düzenlenecek olan Girmana Kültür ve Dayanışma festivalinin, Mısırda yaşanan katliamdan dolayı iptal edildi.

Kaymaklı Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Turizm Kültür Şenlikleri ve Kaymak Festivali Mısır’da yaşanan elim olaylar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Sanatçılar Emel Sayin ve Hadise aldıkları ortak karar gereği yaşanan olaylardan dolayı Isparta Belediyesi’nin düzenlediği konserlere çıkmayacak.

16-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında Rize Belediyesinin organizasyonluğunda yapılacak olan 5. Çay ve Yaz Sporları Şenliğinin konser bölümleri Mısır’da yaşanan katliamlar nedeniyle iptal edildi.

Şanlıurfa Belediyesi, yaz dönemi park konserlerini Mısır’daki olaylar nedeniyle iptal etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 24 Ağustos`da Geleneksel Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşlerinde düzenlenmesi düşünülen konser Mısır`da yaşanan olaylar sebebiyle iptal edildi.

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından yapılması planlanan 12. kuruluş yıldönümü kutlaması Mısır’daki olaylar nedeniyle iptal edildi.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Mısır`da darbe karşıtı göstericilere yapılan müdahalede yüzlerce kişinin öldüğü ve binlerce kişinin yaralandığına dikkati çekerek, Türkiye genelinde çeşitli kurumlarca planlanan konser, eğlence, festival ve şenlik gibi etkinliklerin iptal edilmesi veya ertelenmesi çağrısı yaptı.

İPTAL EDİLMEZSE VATANDAŞ GİTMESİN

İnsanlık onurunun her şeyin üzerinde olduğunu dile getiren Milletvekili Demir, "Bir kısım insanlar dünyanın çeşitli coğrafyalarında acı çekip, katledilirken, bir şey yokmuş gibi eğlence yapmamalıyız. Acı çeken, zulme uğrayan kardeşlerimizin acılarını paylaşma adına bu tür faaliyetleri iptal edilmeli. Şenlik, festival, eğlence ve konserler iptal edilmiyorsa da, vatandaşlarımız olayı protesto ederek, gitmemeli. Bir tarafta acı varken, bir tarafta eğlence olmaz. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.