Menü Şehrinizden haberdar olun
Tarih: 18.08.2026 17:31
Avşa'da Su Protestosu: Vatandaşlar Kalıcı Çözüm İstiyor

Avşa'da Su Protestosu: Vatandaşlar Kalıcı Çözüm İstiyor

Facebook Twitter Linked-in

Avşa Adası'nda Su Sıkıntısı Protestosu

Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası'nda uzun zamandır devam eden su sıkıntısı, bölge sakinlerini harekete geçirdi. Ada halkı, özellikle yaz mevsimlerinde yoğunlaşan su sorununa dikkat çekmek amacıyla bir protesto düzenledi. Yaklaşık üç yıldır süren bu sorun, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.

Protestonun Nedeni ve Talepler

Ada sakinleri, 15 Haziran'dan bu yana adaya düzenli ve yeterli miktarda su verilmediğini öne sürüyor. Bu durum nedeniyle günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını belirten vatandaşlar, bulaşık ve çamaşır yıkayamadıklarını ifade etti. Hatta bazı dönemlerde 5 litrelik pet şişelerde taşıdıkları suyla banyo yapmak zorunda kaldıklarını aktardılar.

Yetkililere Sert Tepki

Sokaklarda sloganlar atarak yürüyen vatandaşlar, Marmara Adalar Belediyesi Avşa Ek Hizmet Binası önünde toplanarak yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı. Protesto sırasında Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer'e de tepki gösteren kalabalık, "Konser değil, su istiyoruz" şeklinde sloganlar attı. Bu slogan, adada su sorununun yanı sıra yetkililerin önceliklerini de eleştirdi.

Çözüm Beklentisi

Yaşanan su sorununun çözümü için BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk'ün Avşa Adası'na gelmesi bekleniyor. Ada sakinleri, özellikle yaz aylarında kronik hale geldiğini belirttikleri su sorununun geçici çözümlerle değil, kalıcı yatırımlarla giderilmesini istiyor. Vatandaşlar, yetkililerin bu konuda acil adım atmasını bekliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —