Beykoz'da Ihlamur Festivali Coşkusu
Beykoz Belediyesi tarafından organize edilen Ihlamur Festivali, ilçe sakinlerine keyifli bir akşam yaşattı. Çavuşbaşı'ndan yayılan ıhlamur kokusu, Ekin Uzunlar'ın sevilen parçaları ve Beykozluların coşkusuyla birleşti.
Festivalde Binlerce Kişi Buluştu
Beykoz Belediyesi, ilçenin doğal ve kültürel değerlerini mahallelerde düzenlediği etkinliklerle vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Bu çerçevede Çavuşbaşı Çiftlik Mahallesi Meydan Parkı'nda gerçekleştirilen Ihlamur Festivali, her yaştan binlerce Beykozlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Beykoz'da yetişen ıhlamurların ön planda olduğu festivalde, 2 bin paket ıhlamur ücretsiz olarak dağıtıldı. Ayrıca 5 kilogram Beykoz ıhlamuru festival alanında demlenerek sıcak çay olarak ikram edildi. Parkı dolduran vatandaşlar, hem Beykoz'un doğal zenginliklerinden biri olan ıhlamurun tadını çıkardı hem de yaz akşamında müzik ve eğlenceyle keyifli vakit geçirdi.
Minik Aslı'nın Hayali Gerçek Oldu
Festival alanında çocuklar için yüz boyama ve resim atölyeleri düzenlenirken, miniklerin neşesi gece boyunca festivale renk kattı. Festivalin en özel anlarından biri ise Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel'in mahalle ziyaretleri sırasında tanıştığı ve "Sahneye çıkmak istiyorum" diyen küçük Aslı Bakır'ın hayalinin gerçekleşmesi oldu. Ukulelesiyle sahneye çıkan Aslı, sergilediği performansla izleyenlerden büyük alkış aldı.
Başkan Vekili Gürzel'den Karadeniz Selamı
Festival alanında vatandaşlarla bir araya gelen Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, selamlama konuşmasında Ordu ziyaretinden Beykoz'a selam getirdiğini belirterek şunları söyledi: "Böyle güzel bir yaz akşamında yine hep beraberiz. Kıymetli sanatçımız Ekin Bey ile çok eğleneceğiz. Ben de Ordu'dan ayağımın tozuyla gelerek sizlere Karadeniz yaylalarının mis gibi havasını ve oradaki hemşerilerimizin selamlarını getirdim. Orada Beykozlu komşularımızla beraberdik. Şimdi ise burada Beykoz'un kendi topraklarında yetişen ıhlamurunu sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şifalı ıhlamurun ve bu güzel akşamın Beykoz'umuza bereket, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum."
Ekin Uzunlar ile Unutulmaz Final
Festivalin coşkusu, Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar'ın sahneye çıkmasıyla doruğa ulaştı. Meydanı dolduran Beykozlular, Uzunlar'ın sevilen şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ederek gece boyunca doyasıya eğlendi. Konserin ardından Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, başarılı performansı dolayısıyla Ekin Uzunlar'a çiçek ve Beykoz'da yetişen ıhlamurdan hediye etti.