Menü Şehrinizden haberdar olun
Tarih: 31.08.2026 17:17
Bursa Büyükşehir Belediyesi Karacabey'de Riskli Köprüyü Yeniliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Karacabey'de Riskli Köprüyü Yeniliyor

Facebook Twitter Linked-in

Yeni Köprü İçin İlk Adım Atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karacabey ilçesinde yer alan Çapraz Çay Deresi üzerindeki köprüyü yenilemek amacıyla harekete geçti. Ekonomik ömrünü tamamlayan ve güvenlik açısından risk oluşturan köprü için çalışmalar resmen başladı.

Riskli Köprünün Yıkımına Başlandı

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın ortak yürüttüğü proje kapsamında, Harmanlı Mahallesi'ndeki eski köprünün yıkımına ilk kazma vuruldu. Ekipler, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden köprüyü kontrollü bir şekilde yıkıyor. Yıkım işleminin tamamlanmasının ardından Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri yeni köprünün inşasına başlayacak.

Yeni Köprünün Özellikleri

Bölgede trafik akışının güvenli bir şekilde sağlanmasına katkı sunacak yeni köprü, 4 açıklıklı ve 87 metre uzunluğunda inşa edilecek. Proje kapsamında 36 metrelik fore kazıklar kullanılarak zemin iyileştirmesi yapılacak ve köprü ayakları bu kazıklar üzerine kurulacak. 12 metre genişliğinde tasarlanan köprünün 8 metresi araç trafiğine, 4 metresi ise yaya geçişine ayrılacak.

Muhtar'dan Teşekkür

Harmanlı Mahalle Muhtarı Hüseyin Özdemir, köprünün bölge ulaşımındaki önemine vurgu yaparak, mevcut köprünün kapatılmasıyla birlikte ulaşımda zorluklar yaşadıklarını belirtti. Özdemir, "Köprüyü çok sık kullanıyorduk. Vatandaşlar bu projeden çok memnun. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba'ya çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —