Bursa'da Alkollü Sürücünün İlginç İtirazı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde görevli ekipler, şehir genelinde gerçekleştirdikleri denetimlerle trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere karşı kararlı bir duruş sergilediler. Bu kapsamda Fethiye Mahallesi bölgesinde gerçekleştirilen alkol denetimi sırasında, 16 BJR plakalı otomobilin sürücüsü, ekiplerin kontrol noktasına 50 metre kala aracını boş bir araziye çekerek kontağı kapattı. Durdurulan sürücünün yanına intikal eden polis memuru, gerekli yasal prosedürler gereği alkol testi uygulamak amacıyla sürücüye yöneldi.
Sürücünün Tekrar Eden İtirazı ve Polisin Sabrı
Alkolmetre cihazıyla test yapılmak istendiği sırada sürücü Hasan Y., polise karşı "Ben şu an yolda değilim" şeklinde bir ifade kullandı. Olay yerindeki bir gazetecinin "Siz buraya nasıl geldiniz?" şeklindeki sorusu üzerine sürücü, "Tamam da ben şu an yolda değilim, seyir halinde değilim onu söylemek istiyorum" diyerek ısrarla aynı cümleyi tekrarladı. Bu açıklamanın ardından cihazı üfleyen sürücü, yapılan ölçümde 2.09 promil alkollü olduğunun tespit edilmesi üzerine, hala araç kullanmadığına dair iddialarını sürdürdü. Ayakta yürümekte zorluk çeken sürücünün bu ısrarcı tavrı karşısında polis memuru, "Seyir halinde nasıl kontrol edeceğim ben seni?" diyerek durumu sorguladı.
Polis Memurunun Uygulamalı Açıklaması
İşlemlerin devam ettiği sırada sürücü yine "Ben seyir halinde değildim" şeklindeki savunmasını tekrarlayınca, sabrın sonuna gelen polis memuru durumu somutlaştırarak anlatmaya başladı. Memur, sürücüye dönerek; "Ben, araba sürerken seni yakalamamın imkanı yok. Ben şuna bir üfle diye koşarak mı yanına geleceğim. Sağa çektiriyoruz, durulanıyor ve sana üfletiyoruz. İki araç peş peşe geldiniz, sen oraya çektin. Seni orada, diğer aracı da burada aldık kontrol ettik. Sana yetişip camını aç ben sana üfleteceğim diyemem. Gazeteci var, seni çekiyor zaten orada. Senin oraya park ettiğini de gördü" şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu net ve uygulamalı açıklama karşısında sessiz kalan sürücü, daha sonra ifadesi alınmak üzere karakola sevk edildi. Yaşanan hadise neticesinde, alkollü araç kullanmak suçundan sürücüye 25 bin lira tutarında idari para cezası uygulandı.