Olayın Meydana Gelişi
Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Şehreküstü BursaRay İstasyonu'nda bulunan asansörde yaşanan arızanın nedeni netleşti. Edinilen bilgilere göre, istasyondaki asansöre binen iki çocuk, kısa bir süre sonra asansörde mahsur kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ekipler, asansörde sıkışan çocuklara ulaşmak için çalışma başlattı ve yaklaşık bir saat süren zorlu müdahalenin ardından asansörün kapısını kırarak çocukları bulundukları yerden çıkardı.
Kurtarma ve Sağlık Durumu
Kurtarılan çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Çocuklar, kurtarılmalarının ardından kendilerini bekleyen ailelerine sarılarak sevinçlerini paylaştı.
Arızanın Nedeni ve Güvenlik Kameraları
BURULAŞ ekiplerinin yaptığı incelemelerde, asansörde meydana gelen hasarın teknik bir arızadan kaynaklanmadığı, fiziksel müdahale ve temas sonucu oluştuğu tespit edildi. Olayın ardından güvenlik kamera görüntüleri incelenmeye alındı ve asansöre zarar veren kişilerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Kimlikleri tespit edilen kişiler hakkında, kamu malına verilen zararın karşılanması amacıyla gerekli adli ve hukuki işlemlerin başlatıldığı bildirildi.
Görüntülerdeki Detaylar
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, çocukların asansöre bindikleri ve asansör hareket ettikten sonra içlerinden birinin kapıya omuz attığı açıkça görüldü. Bu görüntüler, olayın nasıl gerçekleştiğini ortaya koydu.
BURULAŞ'tan Yolculara Çağrı
BURULAŞ tarafından yapılan açıklamada, yolculardan toplu ulaşım tesisleri ve ortak kullanım alanlarını özenli kullanmaları, kamu malına zarar verecek davranışlardan kaçınmaları istendi. Kamuya ait tesis ve ekipmanlara verilen zararların yalnızca maddi kayba yol açmadığı, aynı zamanda toplu ulaşım hizmetlerinden yararlanan diğer yolcuların kullanımını da olumsuz etkilediği vurgulandı.