Menü Şehrinizden haberdar olun
Tarih: 09.09.2026 15:22
Bursalı Gençler Yıpranan Bayrağı Yenisiyle Değiştirdi

Bursalı Gençler Yıpranan Bayrağı Yenisiyle Değiştirdi

Facebook Twitter Linked-in

Bursalı İki Gençten Anlamlı Hareket

Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu olan Berkehan Çelik ve oto tamircisi arkadaşı Muhammed Bolat, doğa sporlarına olan ilgileriyle biliniyor. İki arkadaş, Bursa'nın Orhaneli ilçesi yakınlarındaki Kapıkaya İnkaya Mağarası'na tırmanış gerçekleştirdi. Bu tırmanış sırasında mağarada asılı duran ve doğa koşulları nedeniyle yıpranmış olan Türk bayrağını fark ettiler. Bunun üzerine harekete geçen gençler, yanlarında getirdikleri yeni bir bayrağı eskisinin yerine asarak dalgalanmasını sağladılar.

Sosyal Medyada Yayılan Hareket

Gençlerin bu duyarlı davranışı kısa sürede sosyal medyada geniş yankı buldu. Haberi gören Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, gençlerle iletişime geçerek onları belediyeye davet etti. Başkan Tayır, gençlerin astığı bayrağın boyutunun küçük olduğunu belirterek, aynı noktaya asılmak üzere kendilerine daha büyük bir Türk bayrağı teslim etti.

Gençlerin Açıklaması

Konuyla ilgili açıklama yapan Berkehan Çelik, dağcılığın kendileri için bir hobi olmaktan öte bir tutku olduğunu ifade etti. Çelik, "Bir gün Bursa'dan Orhaneli'ye giderken yolda İnkaya Mağarası'nı gördük. Mağarada asılı olan bayrağımızın eskidiğini fark ettik. Daha önce dağcı olan Yüksel Esen abimizin bu bayrağı değiştirdiğini biliyoruz, kendisine teşekkür ediyoruz. Bayrağımızın doğa şartlarından dolayı solduğunu ve eskidiğini görünce arkadaşım Muhammed Bolat ile değiştirme kararı aldık. Mağaraya doğru bir rota planlayarak profesyonel ekipmanlarla tırmandık ve yeni Türk bayrağımızı astık. Ancak bayrağımız biraz küçük geldi. Bu sırada Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır bey sosyal medyadan bizi görmüş ve makamına davet ederek daha büyük bir Türk bayrağı verdi. İleriki günlerde tekrar mağaraya tırmanarak daha büyük bayrağımızı dalgalandıracağız" dedi.

Başkan Tayır'ın Teşekkürü

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır ise gençlerin bu anlamlı davranışından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tayır, "Arkadaşlarımızın Kapıkaya mevkiinde asmış oldukları bayrağın ebatlarının biraz küçük olduğunu gördük. Kendileriyle irtibata geçerek, Orhaneli'mizin kurtuluş günü olan 9 Eylül'de bu anlamlı günde daha büyük Türk bayrağını kendilerine teslim ediyoruz. Bu anlamlı günde arkadaşlarımız tekrar kazasız belasız mağaraya tırmanarak büyük Türk bayrağımızı dalgalandıracaklar. Allah kendilerinden razı olsun" şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —