Menü Şehrinizden haberdar olun
Tarih: 30.07.2026 15:35
Gaziosmanpaşalı Çocuklar Masal Etkinliğinde Buluştu

Gaziosmanpaşalı Çocuklar Masal Etkinliğinde Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Gaziosmanpaşalı çocuklar "Geçmişin Masalları, Geleceğin Anıları" etkinliğinde bir araya geldi

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen "Geçmişin Masalları, Geleceğin Anıları" isimli etkinlikte çocuklar buluştu. Anneanneler ve babaannelerin miniklere kitap okuduğu bu özel organizasyonda farklı kuşaklar bir araya gelirken, ortaya renkli anlar çıktı.

Farklı kuşaklar bir arada

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 'Aile Yılı' kapsamında oldukça anlamlı bir etkinliğe imza attı. Hürriyet Çocuk Etkinlik Merkezi Farika Kitaplı Kahve Masal Evi'nde düzenlenen bu etkinlikte anneanneler ve babaanneler, okul öncesi çocuklara masal okudu ve kendi yaşam tecrübelerini paylaştı. Proje ile çocukların aile büyükleriyle kaliteli vakit geçirmesi, aile bağlarının kuvvetlenmesi ve 3-6 yaş arasındaki küçüklerin bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerinin desteklenmesi hedeflendi. Programa katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Vurmaz Yiğit de miniklerin masal dinletisine eşlik etti. Masalların ardından çocuklar, kendileri için hazırlanan oyun etkinliklerine katılarak el becerilerini geliştirdi. Bu süreçte bir araya gelen veliler ise aynı kahvaltı sofrasında buluşarak sohbet etme imkânı yakaladı. Farklı kuşakların bir arada olduğu etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

"Çocuklarımızın iletişim içinde büyümesi için gayret sarf ediyoruz"

Etkinliğin önemi ve çocukların gelişimi üzerine konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Vurmaz Yiğit, şunları söyledi: "Bu etkinliğe çok önem verdiğimizi özellikle belirtmek isterim. Bildiğiniz gibi 2025 yılını Aile Yılı olarak ilan ettik ve 10 yıl boyunca Aile Yılı kapsamında çocuklarımıza yönelik programları daha da yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Bu doğrultuda çocuklarımızın masalları sürekli dijital platformlardan ve kitaplardan dinlediğini ve öğrendiğini biliyoruz. Biz farklı bir konsept geliştirdik ve babaannelerin, anneannelerin burada masal anlatmasını, çocuklarla vakit geçirmesini sağlayan bir program düzenledik. Çocuk etkinlik merkezlerimizde binlerce çocuğumuzu bu etkinliklerle babaanneler ve anneannelerle buluşturarak hem çekirdek aileden çıkıp daha köklü bir aile mirasını çocuklara aktarmayı hem de geçmişte yaşanan anneannelerimizin, babaannelerimizin hatıralarını anlatmalarını ve çocuklarımızın anılarında bu anların yer almasını sağlamak istiyoruz. Üç kuşağın bir arada iletişim içinde büyümesi için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda Belediye Başkan Vekilimiz Eray Karadeniz bu çalışmaları çok önemsiyor. Bu konuda öğretmenlerimize ve tüm velilerimize teşekkür ediyoruz."

"Çok keyif aldık, torunlarımıza masal anlattık"

Etkinliğe torunuyla katılan Miyase Ural ise duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: "İlk torunumu etkinlik merkezlerine sürekli getiriyorum. Torunuma ben bakıyorum ve çok güzel bir eğitim aldığına inanıyorum. Çok güzel arkadaşlıklar edindi, nasıl arkadaş olunacağını öğrendi, kitaplarla daha fazla ilgilenmeye başladı, resim yapmaya başladı. Etkinlikleri çok beğeniyorum, çok hoşuma gidiyor. Ben de getiriyorum, orada el işi yapıyorum. Aynı zamanda vakit kaybı da olmuyor, güzel oluyor. Buraları da çok beğendik. İnşallah devamı gelir. Çok keyif aldık, torunlarımıza masal anlattık. Bugün çok güzeldi. Onlarla daha çok vakit geçirdik. Diğer çocuklarla da keyifli bir gündü."

Birgül Kötekoğlu isimli bir anneanne ise, "Çok güzel bir etkinlik, çok beğendim. Çocuklar için de güzel bir şey. Güzel şeyler öğreniyorlar" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —