Menü Şehrinizden haberdar olun
Tarih: 20.09.2026 19:00
Karacabey'de 30 Yıldır İnşaat Halinde Bekleyen Bina Mahalleliyi Tedirgin Ediyor

Karacabey'de 30 Yıldır İnşaat Halinde Bekleyen Bina Mahalleliyi Tedirgin Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Yıllardır Tamamlanmayan İnşaat Endişe Yarattı

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi 84. Sokak üzerinde konumlanan bir bina, yaklaşık 30 yıldır inşaat halinde kalarak çevresindekiler için risk teşkil etmeye başladı. Uzun süredir atıl durumda bulunan ve bakımsızlığıyla dikkat çeken yapının yarattığı görüntü, bölge sakinlerinin ciddi tepkilerine yol açtı. İnşaatın yarım kalması nedeniyle oluşan bu durum, mahalle sakinleri arasında huzursuzluk kaynağı haline geldi.

Yapıdaki Fiziksel Bozulmalar ve Riskler

Zamanın etkisiyle yıpranmaya uğrayan yapının çeşitli bölümlerinde fiziksel deformasyonlar gözlemlendi. Özellikle binanın bazı noktalarında meydana gelen kaymalar, yapının güvenliği konusunda soru işaretleri oluşturdu. Uzun yıllardır bu şekilde duran ve bakımsızlık nedeniyle nitelikli bir görüntü sunmayan binanın mevcut durumu, çevrede yaşayan vatandaşlar arasında tedirginlik yarattı. Mahalle sakinleri, yapının mevcut durumunun acilen değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

\n

Mahalle Sakinlerinden İnceleme Talebi

Çevrede yaşayan vatandaşlar, binanın uzun süredir tamamlanmadan beklediği için herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması adına gerekli önlemlerin alınmasını talep ettiler. Mahalle sakinleri, binanın güvenliği açısından gerekli teknik incelemelerin yapılmasını ve yapı üzerindeki risklerin bertaraf edilmesini yetkililere iletti. Bölge sakinleri, herhangi bir tehlike oluşmadan önce gerekli adımların atılması konusunda çağrıda bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —