Menü Şehrinizden haberdar olun
Tarih: 06.08.2026 17:26
Küçükçekmece'de Motosiklet 5 Yaşındaki Çocuğa Çarptı Ağır Yaralandı

Küçükçekmece'de Motosiklet 5 Yaşındaki Çocuğa Çarptı Ağır Yaralandı

Facebook Twitter Linked-in

Kaza Anı ve Yaralanma

Küçükçekmece'de yaşanan üzücü olayda, sokakta oyun oynayan 5 yaşındaki bir çocuk, yolun karşısına geçmeye çalışırken motosikletin çarpması sonucu ağır yaralandı. Edinilen bilgilere göre, 4 Ağustos Salı günü saat 19.00 sıralarında İnönü Mahallesi'nde meydana gelen kazada, Furkan T. isimli çocuk, hızla gelen motosikletin çarpmasıyla metrelerce sürüklendi. Olayın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ağır yaralı çocuk, hemen hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde kafatasında kırıklar oluştuğu ve beyin kanaması geçirdiği belirlenen çocuğun hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemeler ise sürüyor.

Güvenlik Kamerası Görüntüleri

Yaşanan kaza anı ve sonrası, bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, Furkan T.'nin sokak üzerinden karşıya geçmek için hamle yaptığı, karşıdan gelen motosikleti fark edince koşmaya başladığı ve motosikletin çocuğa hızla çarptığı anlar net bir şekilde görülüyor. Çarpmanın etkisiyle küçük çocuğun yere savrulduğu ve sürüklendiği anlar kameralara yansıdı.

Mahalle Sakinlerinin Tepkisi

Kaza ile ilgili konuşan mahalle sakinlerinden Salih Şahin, olayın yaşandığı sokağın aslında bir cadde gibi işlek olduğunu belirterek, "Burada ikamet ediyoruz. Burası çok işlek bir sokak, hatta cadde üzeri bir konumda. Olay dün akşam saatlerinde oldu. Aşağı sokaktan bir motosiklet geliyordu. Furkan kardeşimiz araçların arasından karşıya geçmek isterken kaza meydana geldi. Eğer motor yavaş gitseydi bu kaza olmayacaktı. Yazık, 4-5 yaşlarında komşumuzun çocuğu. Motosiklet çok ciddi bir şekilde vuruyor ve çocuğu 4-5 metre ileri fırlatıyor. Şu an çocuğumuzun durumu çok sıkıntılı. İyi haberini bekliyoruz. Bu sokakta daha önce de birkaç kez kaza oldu. Biz bu durumu yetkililere ilettik ve buraya bir kasis yapılmasını istedik. Belediye ve muhtarımıza başvurduk. Şuraya bir kasis yapılarak bu kazaların önüne geçilmesini istiyoruz. Canımız çok yandı, artık kimsenin canının yanmasını istemiyoruz. Bizim de çocuğumuz var ama sokağa çıkaramıyoruz. Böyle bir sıkıntımız var." şeklinde konuştu.

Çocuğun Sağlık Durumu

Çocuğun son durumu hakkında da bilgi veren Salih Şahin, "Çocuk şu anda yoğun bakımda. Doktorumuz 48 saate ihtiyacımız olduğunu söyledi. Beyin kanaması tespit edilmiş. Bunun ilerlememesi için dua ediyoruz. İnşallah iyileşecek. Dualarımız onunla, bir an önce doktorumuzdan iyi haberi bekliyoruz. Bizim istediğimiz tek şey, bu sokağın kasislendirilmesi ve araçların yavaş geçmesi. İnsanlar bile burada sıkıntı yaşıyor, araçlar çok kaza yapıyor. Her kazada canımız yanıyor. Burası bir sokak ama caddeden çok işlek." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —