Menü Şehrinizden haberdar olun
Tarih: 11.10.2026 17:41
Mudanya'da Yasa Dışı Kum Şırlanı Avcılığına Karşı Operasyon

Mudanya'da Yasa Dışı Kum Şırlanı Avcılığına Karşı Operasyon

Facebook Twitter Linked-in

Mudanya'da Yasa Dışı Kum Şırlanı Avcılığına Karşı Denetimler Sıkılaştırıldı

Ortak Denetim Çalışmaları

Mudanya İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesinde görev yapan teknik personeller ile Sahil Güvenlik ekipleri, koordineli bir çalışma yürüttü. Bu kapsamda, bölgedeki denizel kaynakların korunması amacıyla Eğerce ve Mesudiye mahallelerinin sahil şeridinde kapsamlı bir denetim faaliyeti gerçekleştirildi.

Yasa Dışı Faaliyetlerin Tespiti ve Müsadere

Gerçekleştirilen kontroller esnasında, bölgede yasa dışı kum şırlanı avcılığı yapıldığı saptanmış oldu. Yapılan incelemeler neticesinde, 34 farklı çuval içerisinde toplamda yaklaşık 900 kilogram ağırlığında yasa dışı kum şırlanı ele geçirildi. Yakalanan kum şırlanları, deniz ekosistemine uygun şekilde denize geri bırakıldı. Ayrıca, avcılık faaliyetlerinde kullanılan 6 adet el direği ise ilgili mevzuat gereği muşaderedildi.

Kurumsal Açıklama ve Kararlılık Mesajı

\n

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, deniz kaynaklarının korunması ve su ürünleri stoklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması hedefleri vurgulandı. Kurum, yasa dışı avcılık faaliyetlerinin engellenmesine yönelik denetimlerin kararlılıkla devam edeceği mesajını kamuoyuyla paylaştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —