Tekirdağ'da Trafik Sorunu Büyüyor
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde, özellikle akşam mesai çıkışı saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle trafik adeta durma noktasına geliyor.
Her 3 Kişiye 1 Araç Düşüyor
Yaklaşık 1 milyon 200 bin nüfusa sahip olan Tekirdağ’da, trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısının yaklaşık 400 bine ulaşmasıyla birlikte kentte yaklaşık her 3 kişiye 1 araç düşüyor. Özellikle mesai bitiminde Süleymanpaşa ilçesinin en işlek noktalarından biri olan Hükümet Caddesi’nde oluşan araç yoğunluğu dikkat çekiyor.
Hükümet Caddesi'nde Uzun Kuyruklar Oluştu
Akşam saatlerinde işlerinden çıkan vatandaşların oluşturduğu araç trafiği nedeniyle Hükümet Caddesi’nde zaman zaman uzun kuyruklar meydana geldi. Kavşaklarda araçlar ağır ilerlerken, yoğunluk cadde boyunca kendini gösterdi. Günün en yoğun saatlerinde sürücüler trafikte ilerlemekte oldukça zorlandı.
Artan Araç Sayısı Trafiği Olumsuz Etkiliyor
Kentte son yıllarda artan araç sayısının, özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde ana arterlerde trafik yoğunluğunu artırdığı gözlemlenirken, Hükümet Caddesi de bu yoğunluğun en belirgin şekilde yaşandığı noktalardan biri haline geldi.