Tarih: 26.01.2019 16:43

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti ve MHP´den oluşan Cumhur ittifakı, Türkiye´nin tüm il ve ilçelerinde adaylarını belirledi ve sahaya inerek seçim çalışmalarına başladı. Bursa´da Alinur Aktaş´ı büyükşehir adayı olarak ilan eden Cumhur İttifakı, İnegöl´de ise Alper Taban´ı aday gösterdi.

AK Parti adayı Alper Taban, çeşitli etkinlikler ve ziyaretler ile seçim çalışmalarını sürdürürken, muhalefet partileri ise henüz adaylarını belirlemiş değil. İnegöl´de ittifak yapmak isteyen CHP ve İYİ Parti´nin gündeminde ise İGİAD Başkanı Hakan Özdemir ve Yenice´nin son belediye başkanı Hasan Aksu var. Ancak Genel merkezlerin Bursa ilçelerinde henüz anlaşamaması, ilçe teşkilatlarının elini kolunu bağlıyor. Ve zaman her geçen dakika muhalefetin aleyhine işliyor?

-----------------------------------------------------

İnegöl´de Cumhur ittifakına, Millet ittifakı ile karşılık vermek isteyen CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti genel merkezlerinin nihai kararını bekliyor. Millet ittifakının gündeminde İGİAD Başkanı Hakan Özdemir ve Yenice´nin son belediye başkanı Hasan Aksu var.

İBRE HASAN AKSU´YA DÖNDÜ

İYİ Parti´nin belediye başkan aday olarak teklif götürdüğü Hakan Özdemir, adaylığa sıcak baksa da, adaylığının partilerin mutabakatına bağlı olduğunu ifade etmesi, ittifak düşünen partilerin işini zora soktu. Zira Saadet Partisi´nin ittifak için çatı parti olma şartı var ve bu aşılamıyor.

Hakan Özdemir´in partiler arası mutabakat şartı, Millet ittifakını oluşturacak partilerin elini kolunu bağlarken, gözler bu kez İYİ Parti´nin İnegöl´deki kurucularından, Yenice´nin son belediye Başkanı Hasan Aksu´ya çevrildi.

CHP´nin de sıcak baktığı bir isim olan Hasan Aksu, ittifakın sağlanması halinde aday olabileceğinin sinyallerini kısa süre önce yaptığı açıklama ile vermişti. İYİ Parti ve CHP Genel merkezlerinin İnegöl´de ittifak kararına varması halinde millet ittifakının belediye başkan adayı büyük olasılıkla Hasan Aksu olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —