DOĞASEVERLER SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

   DOĞASEVERLER SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) organizasyonuyla Pazar günü Sarıkamış Şehitlerini Anma Doğa Yürüyüşü düzenlendi.

1. Dünya Savaşı´nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı´nın 104. yılı dolayısıyla İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) organizasyonuyla doğa yürüyüşü düzenlendi. 6 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen yürüyüşe 48 kişi katılım gösterdi.

Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü, İnegöl´e bağlı; Süle, Paşaören, Doğan Yurdu ve Hocaköy kırsal mahallelerini kapsayan parkurda gerçekleştirildi. 13 kilometrelik orta zorluktaki parkurda yapılan yürüyüş, 08.40´ta İnegöl Belediyesi Gençlik Merkezi önünden başladı. Buradan otobüslere binen doğaseverler, Süleköy Mahallesine ulaştı. 09.30´da ise yürüyüş başladı. Parkur boyunca sırasıyla; Paşaören Mahallesi, Doğan Yurdu ve Hocaköy kırsal mahalleleri üzerinden yürüyüş tamamlandı. 13 kilometrelik yürüyüş, saat 14.30´da Hocaköy´de son buldu. 

Kar yağışı ve sis altında gerçekleştirilen yürüyüşte, doğaseverler 90 bin Sarıkamış şehidini saygı ve minnetle andı. Yürüyüşte 621 rakıma ulaşıldı.

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ