Tarih: 15.01.2019 09:10

GÖZLER MUHALEFETTE

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart seçimleri için partilerin aday belirleme çalışmaları sürerken merakla beklenen İnegöl Belediye başkan adayı AK Partili Alper Taban oldu.

Cumhur ittifakının adayını açıklamasının ardından gözler şimdi CHP ve İYİ Parti´nin birlikte yol aldığı millet ittifakında.

Bursa Büyükşehir Belediye başkan adaylığına CHP´li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey´i aday gösteren Millet ittifakı, ilçelerdeki aday belirleme çalışmalarında sona geldi.

İnegöl´de uzun zamandır İGİAD Başkanı Hakan Özdemir üzerinde çalışma yürüten İYİ Parti´nin CHP ile istişareleri sürüyor. CHP ile İYİ Parti´nin uzlaşması halinde Millet ittifakının İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir olacak.  

Ancak Hakan Özdemir´in İnegöl Belediye Başkanlığı için bir şartı var. O da Saadet Partisi´nin de CHP ve İYİ Parti ile birlikte ittifak içerisinde yer alması.  Saadet Partisi ise İnegöl´de seçimlere kendi ismi ve amblemi ile girmek, ya da ittifakın çatı partisi olmak istiyor. Saadet Partisi´nin çatı parti olma şartı ise İYİ Parti ve CHP´de şuana kadar karşılık bulmuş değil. Saadet Partisi´nin seçime kendi ismi ve amblemi ile girmesi halinde ise AK Parti´nin seçimi güle oynaya kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Haber ve Fotoğraf : Osman GÜRBAŞ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —