KOSOVA KOLEJİ´NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

KOSOVA KOLEJİ´NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

2015-2016 döneminde eğitim öğretimhayatına merhaba diyen Özel Kosova Koleji Cerrah Kampüsü´nün açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

 

Özel Kosova Koleji Cerrah Kampüsü´nün resmi açılışı dün okul bahçesinde düzenlenen görkemli tören ile gerçekleştirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile bir arada gerçekleştirilen törene; Kaymakam Ali Akça, MHP Bursa Milletvekili Tevfik Topçu, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MHP Bursa Milletvekili adayı Hasan Toktaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Fatih Bilican, siyasi parti temsilcileri, dernek ve oda başkanları, bazı okul müdürleri, eğitimciler, öğretmenler ve çok sayıda veli katılım gösterdi.

 

HAFRİYAT ÇALIŞMALARI DÂHİL 82 GÜNDE BİTİRİLDİ

Törenin açılış konuşmasını yapan Özel Kosova Eğitim Kurumları Kurucusu Devrim Kosova, ?Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunun 92. yıldönümünde sizinle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Cumhuriyet, Türk milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir. Cumhuriyet rejiminde egemenlik kayıtsız, şartsız milletin kendisine aittir. Bunu böyle bilen nesiller yetiştirmek biz öğretmenlerin vazgeçilmez amaçlarıdır. Kosova Eğitim Kurumları olarakkurulduğumuz 23 Nisan 2007´den bu yana bunu böyle bilmiş, kurumumuza gelen her çocuğa Cumhuriyetin özgürlük, hürriyet ve vazgeçilmez bir yönetim şekli olduğunu, bu vatanın bölünmez bütünlüğünü, doğusu ile batısı ile her karışının can kadar kıymetli olduğunu, Atatürk ilke ve inkılaplarının vazgeçilmezliğini, rehberlerinin ise Atatürk ilke ve inkılapları, ilim ve fen öğrenme gerçeğini hedef haline getirdik. Bu vatana, bu ülkeye, bu şehre daha iyi hizmet vermek, çocuklarımızı nasıl yarınlara çok daha iyi şartlarda hazırlarız arayışımız hiç bitmemiştir. Bu planlar dâhilinde yaklaşık 2 yıl böyle bir arazi aradık. Arazi arayışımız sürerken 1 yıl önce Hakan Ergül ile bu araziye gelerek incelemelerde bulunduk. Bu muhteşem doğaya vurulmuştum. O an itibariyle yıllardır kafamda çizdiğim proje burada yerli yerine oturdu. Biraz meşakkatli ve yorucu, zevkli, istekli ve o kadar titiz bir çalışmayla bugünlere geldik. 4 ay sadece projenin çizim aşaması sürdü. Projenin tamamı 35 bin metrekare alanda uygulanıyor. 17 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Tamamı bittiğinde gerçek bir eğitim kampüsü olarak siz değerli hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Çok büyük bir titizlikle yapılmış olan bu çalışmanın 17 bin metrekare kapalı alanı olmasına rağmen sadece 4 bin metrekaresini tabana yayarak kalan 30 bin metrekaresini açık ve yeşil alan olarak çocuklarımızın istifadesine sunduk. Yapılacak tüm yapılar toprak altında tünellerle birbirine bağlanarak bir bütünlük oluşturacaktır. Bütün bu yapılar yapılırken bu bölgede bir tek ağaç kesilmemiştir. Doğal dokusuna hiç dokunmadan yaklaşık 20 bin metrekare orman alanımızı da çocuklarımızın istifadesine bıraktık. Büyük projemizin tamamı bittiğinde İnegöl´ümüz için bir gurur kaynağı olacaktır. İnegöl´de doğmuş, büyümüş, bu şehrin bir çocuğu olarak bölgenin en büyük eğitim projesini ve yatırımını doğduğum şehre yapmaktan ve bu şehrin insanının hizmetine sunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu büyük projenin arkasında yürekleri çok büyük kalabalık bir ekip var. Bu proje hafriyat çalışması dâhil olmak üzere 82 günde bitirildi. Emeği geçen herkese teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. Hiçbiri bir eğitimci olmamasına rağmen rüyamı gerçekleştiren bu koca yürekli insanların önünde saygı ve sevgiyle eğiliyorum? dedi.

 

ÖZEL OKULLAŞMA ORANI 10 YILDA YÜZDE 7 ARTTI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise ?İmkânsız gibi görünün proje bitirilip eğitim öğretime başladı. Hem ilçemizin eğitim öğretim hayatı adına hemde ülkemizin geleceği adına önemli bir yatırıma daha imza atıldığını düşünüyorum. Türkiye´de 10 yıl önce yüzde 1´lerde olan özel okullaşma oranı yüzde 8´lere çıktı. İnşallah 5 yıllık süreç dâhilinde bu oran yüzde 12´lere çıkacak. İnegöl´de 23 özel okula ulaştık. Özel okulda okumak isteyen öğrencilere karşı ciddi teşvikler var. Özel okullarda bu artış devlet okullarda kaliteyi yükselten ciddi bir unsur haline dönüştü. Geleceğimiz adına heyecanlanmamak mümkün değil. Hayırlı uğurlu olsun?şeklinde konuştu.

 

DOĞA SPORLARI TURİZMİ GELİYOR

Başkan Aktaş, Yeniceköy´e de doğa sporları turizm merkezi projesinin hayata geçirileceğini de sözlerine ekledi.

 

ÖNCELİKLİ HEDEF NİTELİKLİ EĞİTİM

?Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum sözünden hareketle yüce dinimiz gerçekten eğitime çok önem vermektedir? diyerek bir konuşma yapanMHP Bursa Milletvekili Tevfik Topçu, ?Bugün iki bayramı yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk´ün ifadesiyle hedefimiz muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır. Bir hedefe ulaşmanın en önemli ve birinci şartı da nitelikli eğitime ulaşmaktır. Eğitim hayatımızın tartışıldığı bu günlerde güzel yatırımları İnegöl´e kazandıranları tebrik ediyorum. Seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? diye konuştu.

 

?CUMHURİYET BİR AYDINLANMA PROJESİDİR?

Son olarak kürsüye çıkan Kaymakam Ali Akça ise, ?Anlamlı bir günde anlamlı bir tesisin açılışını yapacağız. Mehmet Akif´e soruyorlar İstiklal Marşı gibi bir şiir yazabilir misiniz? Mehmet Akif diyor ki; ?Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın´. Her Türk vatandaşının tarihini bilmesi ve ders çıkarması bir vatan borcudur. Şanlı zafer bu millete Cumhuriyet idaresini getirmiştir. Cumhuriyet bir aydınlanma projesidir. Hayırlı uğurlu olsun? ifadelerini kullandı.

 

Öğrencilerin görsel şöleninin ardından dualar eşliğinde kurdele kesilerek açılışı yapılan Kosova Koleji Cerrah Kampüsü gezilerek incelendi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR