Tarih: 22.11.2012 12:11

KÖY OLSAK DAHA İYİ

Facebook Twitter Linked-in

OTOBÜSLER DE GELMİYOR

■Alanyurt afet evleri bölgesinin sakinleri yanmayan sokak lambaları nedeniyle isyan noktasına geldi.

 3 yıldır sokak lambalarının yanmadığını öne süren vatandaşlar, “Hanımlar hava karardıktan sonra dışarı çıkamıyor. Otobüsler buralara gelmiyor. Yine çöp koytenırı ihtiyacımız var. Yetkililer lütfen bu sesimize kulak versinler”

---------------------

 

Alanyurt afet evlerine oturan vatandaşlar, sokak lambalarının yanmadığını ve otobüslerin mahallelerinden geçmediğini belirterek, mağdur olduklarını söylediler.

Araçların farlarıyla aydınlatılan sokakta dertlerini basın mensuplarına anlatan mahalle sakinleri, yetkilileri sorunlarını çözmeye çağırdılar.

 

3 YILDIR AYDINLATMALAR ÇALIŞMIYOR

Mahalle sakinlerinden Ergün Aksu, Alanyurt Toki bölgesi diye anılan mahallede sokak lambalarının yanmadığını, bölgeye halk otobüslerinin de girmediğini belirterek, “3 yıldır ben burada oturuyorum, 3 yıldır sokak lambalarımız yanmıyor. Burada çalışan bayanlar var. Gece fabrikadan çıkıyor, otobüsten iniyor ama karanlıkta evine gelemiyor. Abisi, kardeşi, eşi karşılamadan insanlar evlerine gelemiyorlar. Işıklandırma direkleri var, ancak yanmıyor” dedi.

PARASINI ÖDÜYORUZ, HİZMET ALAMIYORUZ

Bir diğer mahalle sakini Nurettin Yentürk ise, köylerin mahallelerinden daha çok hizmet aldığından yakınarak; “Bizim 3 yıldan beri sokak lambalarımız yanmıyor. UEDAŞ’a birkaç kez müracaat edildi. Aldığımız cevap lambaları yapıyoruz, ama yine bozuluyor diyorlar. Lamba dayandıramıyoruz diyorlar. Aslında öyle bir şey yok. Olsa bile bizi mağdur etmemeleri gerekir. Köy bile buradan daha iyi hizmet alıyor. İnsan olmayan köylerde bile lambalar yanıyor. Ayrıca biz bunların parasını ödüyoruz. Elektrik faturalarımıza yansıyor. Parasını ödediğimiz halde, hizmet alamıyoruz” diye konuştu.

“ÇÖP KONTEYNIRI İSTİYORUZ”

Yentürk, mahallelerinin diğer sorunlarından da bahsederek, şöyle konuştu: “Bir de mahallemize çöp konteynırı lazım. Çöplerimizi sağa sola atmak zorunda kalıyoruz. Eğer İnegöl’de yaşıyorsak, bu çağda böyle oturmak yazık günah. Bunun için yetkililerin duyarlı olmasını istiyoruz. Zamanla olacak diyorlar, ama zamanı geldi geçti. Bir an evvel çare bulunması gerekir.”

HAVA KARARDIKTAN SONRA DIŞARI ÇIKAMIYORLAR

Mahalle sakinlerinden Kamil Çiftçi de, UEDAŞ’ın sokak aydınlatmalarını yapmamasının yanında verdikleri tepkilere değindi. “Yetkililerimizden gerekeni yapmalarını istiyoruz” diyen Çiftçi; “Çoluğumuz çocuğumuz akşam hava karardıktan sonra okuldan gelecekler korkuyorlar, bakkala, konuya komşuya gidemiyorlar. Hanımlar dışarı çıkamıyor, köpekler cirit atıyor. Biz sokak lambalarıyla ilgili UEDAŞ Müdürüne kadar gittik, müspet cevaplar alamadık onlardan. Hep yaparız, ederiz diyorlar. Ama yapılan bir şey yok. En son gidin nereye isterseniz şikâyet edin dediler” açıklamalarında bulundu.

İNEGÖL BELEDİYESİ İLGİLENSİN

Bir başka mahalle sakini Murat Kaya da, İnegöl Belediyesi’nin mahallelerine sahip çıkmasını isteyerek; “Alanyurt’un Belediye Başkanı yok şuanda, İnegöl Belediyesi buraya bakıyorsa ilgilenmesi lazım. Arka tarafta boş tarlalarda akşamları her şey oluyor. Çünkü burada devriye atan bir ekip arabası yok, ışık yok. Daha önce de birçok olay yaşandı burada. Bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

İLK GELDİĞİMDE ELEKTRİKLER KESİK ZANNETTİM

Mahalle sakinlerinden birine misafir olarak gelen Tuncay Yakar isimli genç, ilk gördüğünde elektriklerin kesildiğini zannettiğini ifade ederek; “Buraya misafir olarak geldim. İlk geldiğimde elektrikleri kesik sandım. İnşallah yetkililer gereken ilgiyi gösterirler” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —