Tarih: 01.07.2013 11:01

MİLLETİ GEREN SİYASİLERİ KINIYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

Toplantıya Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Salih Berber, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri, Meclis üyesi Özgür Öztürk, İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Bayraktar, mahalle teşkilat başkanları ile üyeler katıldı.

“BUGÜN REFAHYOL HÜKÜMETİNİN KURULUŞUNUN YILDÖNÜMÜ”

Toplantının açılışında konuşan Saadet Partisi İlçe Teşkilatı Başkanı Ertan Sütçü, "Bugün 28 Haziran. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir yeri olan, çalışanın, memurun, emeklinin, esnafın, ilk defa mutlu olduğu, çiftçinin bayram ettiği, sanayicinin borçlarını kapatıp para kazandığı, emeklinin belki de ömründe ilk defa yüzünün güldüğü, kısacası memleketin ömründe bir ilk olan denk bütçenin yapıldığı, havuz sistemiyle rantiyeye akan muslukların kesilerek halka akıtıldığı, 11 yıl değil, 11 ayda efsane hizmetlerin yapıldığı efsane Erbakan hükümetinin, Refahyol hükümetinin kuruluşunun yıldönümü.  Bu vesileyle başta merhum Liderimiz Erbakan hocamız olmak üzere Refahyol hükümetinde emeği geçenlerden ahrete göç edenleri rahmetle, hayatta olanları ise şükranla ve minnetle anıyorum." dedi.

 

“TOPLUMU GEREN, KUTUPLAŞTIRAN SİYASİLERİMİZİ KINIYORUZ”

Milletin üzerinde oyunlar oynanmaya devam edildiğinin altını çizen Başkan Sütçü, "Tiyatro sahnesinde rol biçilenler rollerini en iyi şekilde oynatılıp, gündem saptırılarak hedeflerine ulaşmanın gayreti içindeler. Daha öncede ifade ettiğimiz gibi milletimizi bölmeye, kamplaştırmaya yönelik hiçbir adımın yanında olmadık, olmayacağız. Gezi parkı olayları vesilesiyle ülkemize kaos ortamı yaşatan, halkı, göstericileri yatıştırması gerekirken, yaşanan ortamdan siyasi rant elde etmek için toplumu geren, kutuplaştıran siyasilerimizi kınıyorum. Bu olayların tek sebebini CHP gibi gösterip bu vesilesiyle yerel seçimlerde CHP`ye inat AKP’ye oy verilmesini isteyen sayın başbakanı ise siyasi olgunluğa davet ediyoruz. Sayın başbakanımız diyor ki; Ey İnegöllüler; bizim belediye başkanlığımız döneminde borçsuz belediye, borçlu belediye olmuş olabilir, Belediye başkanımızın plansızca yapılan çalışmaları neticesinde yollarınız defalarca kazılmış, orta refüjler, kaldırımlar, yollar yapıldıktan birkaç ay sonra tekrar sökülüp yeniden yapılmış,  paralarınız çarçur edilmiş olabilir, siyasi kibir ve büyüklük havasıyla, en iyisini biz biliriz havasıyla şehrin planları alt üst edilmiş olabilir, yeterli ve istenilen düzeyde denetimlerin yapılmaması, fabrika bacalarından çıkan dumanların görmezden gelinmesi neticesinde şehrin havası her geçen gün daha çok kirlenmiş olabilir, çeşitli sebeplerle bol bol yapılan eğlence programlarıyla halkımız, gençliğimiz devamlı olarak uyutulmaya çalışılmış olabilir, ama siz yinede CHP’ye inat seçimlerde bize oy verin! Ey İnegöllüler; yapılan yanlış yatırımlarla, yeni otogar, hastane, adliye sarayı gibi binalar yanlış yerlere yapılarak şehrin yapısı iyice karmaşık hale getirilmiş olabilir, hatta Perşembe pazaryerinde otopark, mescit unutulmuş olabilir, etrafınızda her yerden su fışkırdığı halde sizler hazır suya mahkûm edilmiş olabilirsiniz, alt yapı konusunda yıllardan beri bir çivi çakılmadığı için altyapı sorunu her geçen artmış olabilir, yeni İnegöl adıyla başlatılan çalışmada bölge cazip hale getirilip, şehir merkezindeki yoğunluktan kurtulma imkânı varken, yeni İnegöl alanı kendi halinde bırakılarak şehir merkezindeki yoğunluk her geçen gün içinden çıkılmaz hale gelmiş olabilir, İnegöl’e dışarıdan gelen bir vatandaşımıza veya misafirimize adres tarif edemeyebilir, aracıyla İnegöl içinde kaybolabilir, bu örnekler saymakla bitmez. Ama siz yinede CHP’ye inat bize oy verin! Bu yapılan halka karşı ciddi biz saygısızlıktır. Bu yapılan AKP’nin `Ey halkımız sizin ne düşündüğünüz, belediye başkanımızın neler yaptığı hiç önemli değil, biz AKP’yiz biz güçlüyüz siz bize oy verin` anlayışıdır. Bu yapılanlar hiç önemli değil, biz ne yaparsak yapalım siz bize oy verirsiniz mantığı, halkımızı hiçe saymanın bir göstergesidir. Bu yapılanlar Halkı ciddiye almama, halkın CHP ile AKP arasındaki kayıkçı kavgasına alet edilmesidir." ifadelerini kullandı.

“BIRAKTIĞIMIZ YERDEN DEVRALMANIN VAKTİ GELMİŞTİR”

Hizmetlerin halkın ve hakkın memnun olacağı ölçütlerde yapılması gerektiğini ifade eden Ertan Sütçü, "Belediyecilik ekip işidir, ekiplerimiz işin ehli çözüm üreten anlayışa sahip olmalıdır. Hizmetlerimizi yaygın şekilde, İnegöl’ümüzün her yerine eşit şekilde hizmet yapılmalıdır. Şehir planlaması bir bütün olarak ele alınmalıdır, bu planlamadan ise tüm ilçe halkı haberdar edilmelidir. Yeni İnegöl bölgesine, Alanyurt`a ve diğer çevre bölgelere yapılacak doğru yatırımlarla İnegöl merkezindeki yoğunluk bu bölgelere kaydırılarak, hem bölge cazip hale getirilmeli, hem de İnegöl trafiği rahatlatılmalıdır. Sürekli üst yapıya yapılan yatırım yerine bir an önce kaçınılmaz olan alt yapı ele alınmalı ve üst yapı ondan sonra yeniden düzenlenmelidir. Su hatlarının yenilenerek artık çeşmelerden temiz su içmelidir. Şehir içi trafiği yeniden ele alınmalı, alternatif caddeler oluşturulmalıdır. Bu planlama doğrultusunda otoparklar yapılmalıdır. Hava kirliliği konusunda Refah Partisi zamanında yaptığımız gibi, kömür kontrolleri yeniden gözden geçirilmeli fabrika bacaları yeniden gözden geçirilerek halkımızın sağlığını tehdit eden hava kirliliğiyle mücadele edilmelidir. Yanlış yapılan uygulamalarla boşa giden paralara ve borçla alınan bu paralara ödenen faizlere son verilmelidir. Birimler arası koordinasyon sözde değil, gerçekte yapılarak yap-boz belediyeciliğine son verilmelidir. Bütün bu konuları çözmek ise feraset ve dirayet ister. Aynı refah döneminde milli görüş belediyeciliğinin efsane hizmetleri gibi… Bıraktığımız yerden devralmanın vakti gelmiştir. Artık halkımız milli görüş belediyeciliğini özlemiştir. Bu hizmet çıtasını yükseltecek, hizmet belediyeciliğinden refah belediyeciliğine geçirecek kadro milli görüş kadrolarıdır, Saadet partisidir. Buna olan inancımız ve gücümüz tamdır. Zafer inananlarındır zafer yakındır." şeklinde konuştu.

“MİLLİ GÖRÜŞ DÜŞMANLIĞA KAVGAYA SON VERDİ”

‘Biz, milli görüşün, refahın, sükunetin, saadetin adresindeyiz’ diyerek konuşmasına başlayan Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Salih Berber ise, “Çevremizde gördüğümüz tüm olumsuzluklara rağmen ümidimizi kesmedik. Ümitsiz değiliz. Milli görüş en zor durumlardan huzur mutluluk çıkarmıştır. Yine çıkaracak inşallah. 1970`li yılları herkes hatırlasın. Sağ-sol diye insanlarımız ayrıştırılmış, doğu-batı diye dünya kutuplaştırılmış, geldi milli görüş ‘Ne sağcılık ne solculuk, bunlar bizi tanımlamaz, biz Müslüman kardeşiz, hepimiz milli görüşçüyüz, bu vatanın öz ve öz evladıyız’ dedi. Düşmanlığa kavgaya son verdi. Ne Rusya, ne Amerika, İslam birliği dedi. Tüm Müslümanlara İslam kardeşliği dedi ve herkese nefes aldırdı. Osmanlı`nın gerilemesinden sonra Kıbrıs Barış harekâtı oldu. İlk kez silah zoruyla savaşarak batılılardan bir toprak parçası alındı. Türkiye`nin 4 bir yanına fabrikalar kuruldu. Toplu iğne üretemez denen ülke de fabrika yapan fabrikalar kuruldu. Türkiye`nin 4 bir yanına imam hatip ortaokulları, Kur`an kursları açıldı. Biz kardeşliğin teminatıyız dedik, her partiyle koalisyon kurduk. Hak olan hizmetleri yaptık. Milli görüşün eline bakanlıklar, başkanlıklar geçti. Allah`a şükürler olsun ki, şu an alnımızın akıyla toplumda geziyoruz. Yemedik Allah`ın izni ile yedirtmedik. Biz ayrımcılığın değil, adaletin adresiyiz. Hiç bir dönem insanları birbirinden ayırmadık. Yine Allah`ın izni ile geleceğiz, yine bu kardeşliği tesis edeceğiz. Belediyeler dendiği zaman adam kayırmacılık dönemleri gelmişti. Belediye denince borç batağı, çamur, çukur akla gelirdi. Belediye denince musluklardan hava sesinin gelmesi akla gelirdi. Allah`ın izni 1994`te Milli Görüş Türkiye`de belediyeleri ele aldı, borç, yolsuzluk, adam kayırmacılık batağındaki belediyelere nefes aldırdı, refah belediyeciliğini getirdi. Devlete borç verecek duruma gelen belediyeler ortaya kondu. Halen şuan iyilik varsa belediyelerde refah belediyeciliğinden kalan numunelerdir. Ama nerede asıl, nerede karikatür. Nerede asıl, nerede fotokopi. İnegöl`e bakın; milli görüş dedi ki biz hanımlar çarşısı açacağız. Koskocaman Belediye Ek Hizmet Binası’nı hanımlar çarşısı olarak planlamıştık. Sonradan gelenler `Ya doğru bir proje` dediler ama şuan İnegöl`de hanımlar çarşısı var, 10-15 metrekarelik alandaki bir şey. Nerede asıl, nerede taklit. Milli Görüş ülkemizi 1994`te nefes aldırdı. 1996`da Allah`ın izni ile iktidara geldi, gerçekten de hizmet destanları yazıldı. 2013-2014 yine 20 senelik bir dönemin başındayız." ifadelerini kullandı.

“SENİN SIRTINDAN FAİZ LOBİSİYLE ÜLKEYİ SÖMÜRECEKLER”

Allah`ın izni ile yine emanetin ehline teslim edileceğini belirten Salih Berber, "Başka yolu yoktur. Televizyonlara baktığımız zaman içimiz kararıyız. O ona laf atıyor, o ona laf atıyor. Ayıp ya. Koskoca adamlar akşam-sabah birbirlerine laf atıyorlar. Biz bu oyunu Allah`ın izni ile bozacağız. Ama bu oyun bozulmazsa ne güzel birisi iktidar, birisi ana muhalefet. Horoz dövüşüne devam ediyorlar. 10 senedir Amerika diyen sayın başbakanımız, şimdi diyor ki; Avrupa bizim aleyhimize konuşuyor, Avrupa, Amerika ülkemizi karıştırıyor. Sayın başbakan biz sana demedik mi? Överek seni kullanırlar. Sırtını sıvazlarlar son dönemde de döverek kullanırlar. Sen 2002`de bir günde 2-3 Avrupa ülkesini gezerken, sana methiye yazıyorlardı; yürü be yiğidim, Atatürk`ten sonra Türkiye`deki en büyük adam sensin diyerek, sana gaz verdikleri zaman anlamadın mı, bu adamlar senin sırtından faiz lobisiyle ülkeyi sömürecekler. Üzülüyoruz. Bizim sesimize, soluğumuza bu milletin ihtiyacı var. Biz hazır olduğumuz zaman kurtuluşun reçetesi hazırdır demek. Zafer inananlarındır." dedi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —