Adige Cumhuriyeti Folklorcuları İnegöl’e Geldi

Adige Cumhuriyeti Folklorcuları İnegöl’e Geldi

Rusya’ya bağlı Adige Özerk Cumhuriyeti Krasnodar şehri folklor ekibi dün saat 12.30’da İnegöl Çerkez Adige Derneğinin misafiri olarak İnegöl’e geldi. Dernek lokalinde gerçekleşen karşılamada Adige Özerk Cumhuriyetinden gelen 25 kişilik e

Krasnodar folklor ekibinin Kafkas Dernekleri Federasyonu daveti üzerine ülkemize geldiğini söyleyen dernek başkanı Osman Kardaş, “Misafir ekibimiz Marmara bölgesinde birkaç bölgeyi ziyaret edecekler. Bu derneklerden birisi de biz oluyoruz. 2 gün boyunca bizim konuklarımız olacaklar. Beraber bir aşure programımız olacak. Yarın da İnegöl’ün belirli bölgelerinde gösteriler yapacaklar. İnegöl’de 2 gün kalacak olmaları, başka dernekler tarafından biraz kıskanılıyor. İnegöl, dış kamuoyunda, özellikle Kaskaysa bölgesinde çok tanınıyor ve kendisini hayli sevdirmiş. Bunun da sebebi her yıl düzenlenen kültür festivaline bölgeden folklor ekiplerinin davet edilmesi.” şeklinde konuştu.

Krasnodar şehri folklor ekibi adına konuşan Safiyet Dağimkoşam, “Türkiye’ye ve İnegöl’e ilk gelişimiz. Kültür derneklerimizle bir arada olmak için buradayız. Rusya devleti içerisinde yer alıyoruz ama diğer ülkelerde de birçok hemşerilerimiz var. O hemşerilerimizle de kültürel birliğimizi sağlamak ve komşuluk ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Eyalet başkanımız kültürümüzün kaybolmaması ve diğer kültürleri tanıyabilmek üzere bizleri görevlendirmiş bulunmaktadır. Bizlerde diğer kültürlerle buluşmak için buradayız.” dedi.

Dernek lokali önündeki folklor gösterilerinin ardından misafir ekip Hacıkara köyünde düzenlenen aşure programına götürüldü. İki günlük İnegöl programları çerçevesinde Krasnodar şehri folklor ekibine hem İnegöl gezdirilecek, hem de düzenlenen folklor etkinlikleri ile kültür paylaşımı yapılacak.



  • BIST 100

    10086,2%0,62
  • DOLAR

    33,50% 0,14
  • EURO

    36,71% 0,32
  • GRAM ALTIN

    2590,69% 1,08
  • Ç. ALTIN

    4208,81% -0,06