AKLISELİM DEVREYE GİRMELİ

AKLISELİM DEVREYE GİRMELİ

Taksim Gezi Parkı olaylarını İnegöl’den değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, aklıselimin devreye girmesi gerektiğini ifade ederek; “Türkiye’nin gerilime değil, aklıselime ihtiyacı var” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin bir programına katılmak üzere dün Bursa’ya geldi. Bursa’ya geçmeden önce Orhan-1 İnegöl köftecisinde Saadet Partisi İlçe teşkilatı ile bir araya gelen Kamalak, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

HEPİMİZ KAYBETTİK

Mustafa Kamalak, Türkiye’nin gündemini oluşturan Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili yöneltilen soruya şöyle yanıt verdi: “Gezi Parkı olaylarını üzüntüyle karşılıyoruz. Endişe ile takip ediyoruz. Çünkü hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Türkiye netice itibariyle geniş bir ailedir. Geniş bir ailede bütün kardeşlerin aynı şekilde düşünmesi ve hareket etmesi beklenemez. Bazı kardeşler farklı düşünüyor diye onları darp etmek, dışlamak, aile içi çatışmalara sebep olucu davranışlara zemin hazırlamak o aile için uygun bir hareket olamaz. Bu manada Taksim olaylarına baktığımızda resmi açıklamalara göre 4 ölümüz var. 4 binin üzerinde yaralı olduğu söyleniyor. 150-200 milyon zarar deniyor. Kim ne kazandı? Hepimiz kaybettik. Ülke kaybetti. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Empati kuralım. Hayatını kaybetmiş o kardeşlerimizin bizim ailemizden çıktığını düşünelim. Hükümet bakımından olaya yaklaşım biçim böyle olmamalıydı. Eylemci gençler için anarşiden adalet doğmaz diyoruz. Yakıp, yıkarak ailenin bir takım eşyalarını kırarak o ailede huzuru sağlayamazsınız. Ana muhalefet için de yangına körükle gitme diyoruz.”

CHP DERSİNİ ALMAMIŞ

Olaylara ilişkin siyasilerin tutumlarını da değerlendiren Mustafa Kamalak, ana muhalefetin durumuna ise bir fıkra ile göndermede bulundu. Kamalak, “Bir gün Temel ile Dursun film izliyorlarmış. Bir at yarışı sahnesi varmış. Temel var mısın iddiaya bence siyah at kazanır demiş. Dursun bence de beyaz at kazanır demiş. Film bitmiş ve beyaz at kazanmış. Dursun film sonrası Temel’e aslında ben bu filmi izlemiştim demiş. Temel de aslında bende bu filmi izlemiştim demiş. Dursun o zaman niçin siyah atı seçtin demiş. Temel ne bileyim belki bu sefer siyah at kazanır diye düşündüm demiş. Ben Cumhuriyet mitinglerinden CHP’nin ders aldığını sanıyordum. Bu gerilim politikası CHP’nin işine yaramaz. Kimsenin işine yaramaz. 4 genç öldü. İyi oldu diyebilir miyiz? Kimse diyemez. Biz üzüntü ile karşılıyoruz. Aklıselim devreye girmeli. Türkiye’nin gerilime değil, aklıselime ihtiyacı var” dedi.

TÜRKİYE TABİİ MECRASINA YÖNELMELİ

Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Avrupa ve ABD kanallarının Türkiye’deki olayları canlı olarak izleyicilerine aktarmasına karşılık, Londra’daki G-8 zirvesinde Anadolu Ajansı’nın canlı yayın yapmasına İngiliz polisinin izin vermemesi sorusu üzerine; “Biz sürekli söylüyoruz. Türkiye tabii mecrasına yönelmelidir. Ortadoğu ve İslam âlemine yönelmelidir. ‘Beşerin adli masal, hak güçlünündür yalnız’ Mehmet Akif’in tabiri ile dövülen mahkemeden kovulur çünkü cılızdır. Batı 1071’den beri bu yana Müslümanları düşman bilmektedir. Tüm İslam âlemini başta Türkiye olmak üzere boğmak istemektedir. Batıdan bu ülkeye fayda gelmez. Biz yıllardır iktidar sahiplerini uyarıyoruz. Batı karşısında saygınlık kazanmak istiyorsan kardeşlerinle bir araya gel. Gerçek aktör olmak istiyorsan dün beraber olduğumuz kardeşlerimizle Osmanlı bayrağı altında yaşayan ve sempati ile bakan ülkelerle birlik ol diyoruz” diye konuştu.

“KİME NE KİMİN NASIL GİYİNECEĞİNDEN”

Aynı zamanda meslektaşı da olan eşi avukat Zübeyde Kamalak’ın Ankara Adliyesi’nde davalara başörtülü girmesi üzerine yaşanan bazı sıkıntıların hatırlatılması üzerine Kamalak, o sıkıntının temelinde Türkiye’nin yanlış bir rota izlemesi yattığını söyledi. “Sadece başörtüsü değil, Kürt sorunu, terör problemi vs kendi elleriyle başına ördüğü çoraptan ibarettir” diyen Kamalak, “Kime ne kimin nasıl giyineceğinden? 18 yaşını bitiren kızlarımız, kadınlarımız Anayasa’ya göre tam reşit değil mi? Anne ve eş olma yetkisine, düşünme melekesine sahip mi? Evet. Bırak o zaman kendi kıyafetini seçme hakkına da sahip olsun. Terör olayları vs yanlış takip edilen politikaların kaçınılmaz sonuçlarıdır. İnsanımıza güvenmek zorundayız. Bu millet aklı başında bireylerden oluşuyor. Yönetim kadroları ne yazık ki Batı ideolojisi ile beslendiği için onun etkisinde kalıyor. İslam alemindeki karışıklıkların temel nedeni batının yörüngesine girmeleridir. Batı ile ilişkimiz iyi olmazsa bizi iktidar yapmazlar diyor.  Kim diyor bunu? Millete güvenmeyen, batıyı milletin üzerinde gören zavallı zihniyetler. Milli değerlerle elit diyeceğimiz bir avuç insan arasında çatışma oluyor. Bunlar aşılacaktır” açıklamalarında bulundu.

“SEÇİMLERDE SÜRPRİZ YAPACAĞIZ”

Mustafa Kamalak, 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin de değerlendirmede bulundu. Seçime en hazır durumda olan partinin Saadet Partisi olduğunu vurgulayan Kamalak, geçmişteki partiden ayrılmaları da dalların budanmasına benzetti. SP lideri, seçimlerde sürpriz yapacaklarını ve bu sürprizin İnegöl’den başlayacağını da sözlerine ekledi. Kamalak daha sonra Bursa’daki programı için İnegöl’den ayrıldı.



  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00