ALTINPARK ESNAFI KONTEYNIR İSTİYOR

ALTINPARK ESNAFI KONTEYNIR İSTİYOR

Yeni Sanayi Altınpark Sokak üzerinde bulunan esnaflar, çöplerini atacak konteynır istiyor.

Çöplerini atacak konteynır bulamadıklarını ve Altın Park’ın çöplükten farksız hale geldiğini belirten sokak esnafı, konteynırın yanı sıra, parkın geceleri alkol alan gençler tarafından kullanıldığını, emniyetin de bu konuda tedbir almasını istediklerini söylediler.

Altınpark Sokak esnafı adına bir açıklama yapan mobilyacı esnaflarından İdris Kaçar, çevrede çöp konteynırı olmadığını, bu sebeple çöplerini çuvallara doldurup çöp kamyonunun geçtiği parkın yanına bıraktıklarını ancak  çuvalların geceleri bazı kişiler tarafından açılıp çöplerin dağıtıldığını söyledi. Kaçar; “Biz çöpümüzü düzgünce bağlayıp çıkartıyoruz. Ama akşam burada alkol alan kişiler, çuvalları açıp dağıtıyorlar. Hatta ateş yakıyorlar. Konteynır olsa, çöplerimizi oraya atsak bu sıkıntıyı yaşamayız. Bu konuda emniyetin daha duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

“KONTEYNIR YOK DEDİLER”

Dağıtılan çöplerin rüzgârdan uçuşarak tüm sokağa yayıldığını dile getiren İdris Kaçar; “Biz 7 yıl önce esnaf arkadaşlarla bir araya gelip bir konteynır aldık. Ama o konteynır yetmiyor. Varil koyuyoruz, bir gece bile durmuyor, çalıyorlar. Geçtiğimiz günlerde temizlik görevlisi arkadaşlara da şikayetimizi ilettik, bize çöp konteynırı yok dediler. Sokağımızda bir tane büyük konteynırımız olsa, bu çileyi çekmeyiz” dedi.