BU NE CÜRET

İnegöl basınıyla kahvaltıda buluşan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, İnegöl’de bazı basın yayın organlarının haberleri istedikleri gibi yapmamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, bu medya kuruluşlarının ikaz edilmesi gerektiğini söyledi

SİYASET 25.02.2014 11:23:02 0
BU NE CÜRET

 

AK Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adaylarını tanıtmak üzere basın kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltılı programda buluştu. Temelli, İnegöl’de bazı basın yayın organlarının haberleri istedikleri gibi yapmadığından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, bu medya kuruluşlarının ikaz edilmesi gerektiğini söyledi.

 

İÇİMİZDE TEMİZLİK YAPTIK

 

Gerçekleştirilen kahvaltılı programda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli,  “Önümüzdeki 35 günün kolay geçmesini diliyorum. Yapmış olduğumuz iş İnegöl’e hizmet noktasında önemli işlerdir. İnegöl’e birçok hizmeti kazandırmanın mutluluğunu, kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz. 30 Mart seçimleri ile birlikte gireceğimiz Büyükşehir’li yeni dönem İnegöl’e dair standartların çok daha yükseleceği, vatandaşların hayat standartlarını daha yukarılara taşıyacağı bir dönemdir. Bu dönemde hepimize çok iş düşüyor. Bugüne kadar yaptıklarımız ve bundan sonra yapacaklarımızı, İnegöl’e dair hedeflerimizi içeren broşürlerimizi, belgelerimizi yayınlamaya başlayacağız. Sizlerden ricamız bunları vatandaşlara doğru bir şekilde aktarabilmemizdir. Bizim hissettiğimiz hissiyatı, duygu ve düşünceleri olması gerektiği gibi aktarabilmemizdir. Neden buna ihtiyaç var diyeceksiniz. Basın, halk ile bürokrasi arasındaki en önemli köprüdür. Bu köprü görevini yapan arkadaşların da bu bilinç ile şehrine, ülkesine hizmet etme bilinci ile ‘yaptığım bu yanlış haberden ilçem ne kadar zarar görür, ülkem ne kadar zarar görür, bu yanlış bilgilendirmemin sonuçları ne olabilir’ diye düşünerek biraz daha özverili bir şekilde görevlerini yapmaları gerekir. Bu şekilde hep birlikte çalışmamızı rica ediyorum. Malum bir olay oluyor bu haberin aslında AK Parti adına anlaşılmasını istediği gibi değil, basın organımızın yayınlamak istediği gibi yayınlaması sadece bizlere değil, tüm ilçemize tüm ülkemize zarar verebiliyor. Bunları örneklersek, bir sürü örneğimiz olabilir ama bir arkadaşımızın söylediği, hatta söylemediği bir sözü, altında söylediği gibi yazıp da üzerine manşeti kendisinin istediği gibi atmak gazetecilik veya basın mensupluğu değildir. Bu konulardaki hassasiyetlerimizin hat safhasındayız. Özellikle sorumlu siyasetçiler olarak, ilçesine, ülkesine karşı sorumlu olan insanlar olarak biz bunlara hassasiyetle dikkat etmeye çalışıyoruz ancak aynı hassasiyeti tüm kurumlarımız gibi çok değerli basın mensuplarının da göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunlar sıkıntılarmış gibi şikâyet gibi algılanmasın. Bunlar tüm basınımızın yanlış olduğu anlamını taşımıyor. Ama bu şekilde biz siyasetçiler kendi içerimizde nasıl bir temizlik yapıyorsak, birbirlerimizi ikaz yolu ile düzeltme arayışına giriyorsak bence sorumlu olan insanların kendi meslek gruplarında meslektaşlarına karşı böyle bir sorumluluğu vardır. Ben bu vesile ile önümüzdeki 35 günlük propaganda döneminin tüm siyasi partilerimize ve onları takip eden çok değerli basın mensuplarına hayırlar getirmesini diliyorum. Sonucun da tüm ilçelerimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

 

TÜM PARTİLERİN BU ZENGİNLİĞİ ORTAYA KOYMASINI İSTERİZ

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ise, “27 Ocak tarihinde başladığımız seçim çalışmaları ile ilgili 29 günde birçok yeri ziyaret ettik. Köy ziyaretlerimiz de bir taraftan başladı. Gittiğimiz her yerde Başbakanımıza, AK Parti’ye olan teveccüh, partimize karşı yapılan haksızlıklara karşı tepki, bizim ortaya koyduğumuz hizmetleri sahiplenme gibi birçok güzellikleri gördük. Bizi sıkıntıya sokacak hiçbir olayla karşı karşıya kalmadık. Her daim hüsnü kabulle karşı karşıya kaldık. Biz gittiğimiz yerlerde projelerimizi anlatıyoruz. Yaptıklarımızı, yapacaklarımız anlatıyoruz. İsteriz ki tüm siyasi partilerimiz bu zenginlikleri ortaya koyabilsin. Diğer partiler de bunlara başladı. Fuar alanını söylemeyen partimiz yok gibi. Maalesef projelerden ziyade doğruluğu belli olmayan bazı konuların proje gibi anlatılmasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

 

BU PARTİNİN KAPILARI HERKESE AÇIK

17 Şubat tarihinde listeleri teslim ettiklerini ifade eden Alinur Aktaş, “Üzerinde çalıştık. Farklı yorumlar yapıldı. Biz işlerinde başarılı, sosyal ilişkilerde başarılı, camialarında sevilen, İnegöl’ün mozaiğini ortaya koyabilecek bir listeyi nasıl yapabiliriz diye düşündük. Bu konuda çok büyük bir hüsnü kabul gördük. Birileri partimizde yer almak istedi. Bu partinin kapıları herkese açık. Bizim partimizin aday belirlemede de kriterleri var. Bu listeler ilde de, Genel Merkez’de de masaya yatırıldı. Nihayetinde en doğrusu yakalanmaya çalışıldı. 31 tane birbirinden temiz, kaliteli isimler bir araya geldi. 4 bayan adayımız var. Hanımlarla ilgili projeleri, çalışmaları var. Genç kardeşlerimiz var. Tecrübeli isimlerimiz var” dedi.

 

ORTAYA KOYDUKLARIMIZI YÜZDE 95 TAMAMLADIK

Yakın bir zaman içerisinde projelerini ortaya koyacağını belirten Alinur Aktaş, “Şimdiye kadar ortaya koyduklarımızı yüzde 95 tamamladık. Yeni dönem projelerimizle alakalı da bu ekiple bir araya geliyoruz. Son güne kadar heyecanla işimizi yapmak durumundayız. Biz İnegöl’ü seviyoruz. Tecrübelerimiz var. Tüm arkadaşlarımız listeye giren, giremeyen tüm arkadaşlarımız bizim için değerlidir. Birbirinden değerli 5 İl Genel Meclis Üyesi arkadaşımız var. Her ne kadar birileri kurcalamaya çalışsa da İnegöl’e kim hizmet ettiyse, ister İl Genel Meclisinden, ister hükümet kaynaklarından, ister BEBKA projelerinden kim bu ilçeye kaynak sağladıysa Allah onlardan razı olsun. Biz proje anlatıyoruz. Yaptıklarımızı ortaya koyuyoruz. 1,5 saat yaptıklarımızı paylaşıyoruz. Aldığımız duaları, güzel temennileri biliyoruz” şeklinde konuştu.

 

‘YAZILANLARA KARIŞAMAYIZ AMA TARAFIMIZA SORULMASINI RİCA EDERİZ’

Basında yazılanlarla ilgili kendilerinin karışma gibi bir durumlarının olmadığını fakat konularla ilgili net bilgi almadan, taraflarına da sormadan yazılmamasını rica eden Aktaş, “Alinur Aktaş’a 2. afiş şoku deniyor. İlçe Seçim Kurulu’nda 6’ya 1 ile kaldırılması konusunda karar verildi. Biz zaten kaldıracaktık. İkincisi ile ilgili bir dilekçe verilmiş. Ama henüz hukuki bir karar verilmedi. Yaptığımız bir yanlış yok. İnegöl AVM’de 5 bin kişinin ziyaret ettiği Belediye Hizmet Çadırımız da var. Bizim hukukun dışında bir şey yapmamız mümkün değil. Ama bu konularla ilgili bize de sorarsanız seviniriz” dedi.

 

BİZ KENDİMİZİ SERVİS ETTİRMİYORUZ

Kendileri ile birlikte ziyaretlere gittikleri için basın mensuplarına teşekkür eden Alinur Aktaş, “Biz önceden sahaya inenler gibi kendimiz servis ettirmiyoruz. Biz basın mensubu arkadaşlarımızla beraber ziyaretler yapıyoruz. O ambiyansı onlarla birlikte yaşıyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

  • BIST 100

    17148,87%-1,10
  • DOLAR

    45,73% -0,10
  • EURO

    53,38% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6686,84% 0,85
  • Ç. ALTIN

    10725,86% 0,00