BUNLAR LALE DEVRİ SİYASETÇİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı ve Bursa İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Hasan Toktaş, MHP Bursa il Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısıyla milletvekili aday adaylığını açıkladı. Toktaş’ın aday adaylığını a

SİYASET 31.03.2011 13:58:46 0
BUNLAR LALE DEVRİ SİYASETÇİSİ

MHP İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Hasan Toktaş, dün MHP İl Binasında düzenlediği basın toplantısı ile Bursa Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Toktaş, açıklamasında iktidar partisine de yüklenirken, toplantıda İnegöl İlçe Başkanı İlkay Meriç, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman ile İnegöl ve beldelerden gelen 100 dolayındaki teşkilat mensubu da hazır bulundu.

Toktaş, burada yaptığı açıklamasında tam yol ileri parolasıyla süratli, kararlı ve istikrarlı bir şekilde ilerlediklerini belirterek; tek başına iktidar hedefine tüm teşkilat mensupları ile birlikte yapacakları çalışmalarla her gün biraz daha yaklaştıklarını söyledi. Milletvekili aday adaylığını açıklamaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Toktaş; “Türkiye ve Bursa iyi yönetilemiyor. Hem genelde, hem de yerelde çok önemli sorunlarımız var. Genel siyasette olduğu gibi yerelde de tozpembe tablolar, yanlış uygulamalar ve yolsuzlukların almış başını gidiyor. Halkımızın gündemi farklı, siyasilerimizin gündemi ise farklıdır. Yolsuzluklar, terör, etnik bölücülük, aile faciaları, alışık olmadığımız düzeyde kadın ve çocuk cinayetleri, intiharlar, ahlaksızlıklar, asayişsizlik almış başını gidiyor “dedi.

‘Dış Politika Reklamı İyi Yapılan Kötü Ürün’

Asıl tehlikenin bunlar değil, halkın bütün bu olanları artık normalmiş gibi algılanmaya başlamaları olduğuna değinen Toktaş, “Dış politikamız çok başarılı gibi sunulmaya çalışılmakta ancak bana kalitesiz bir malın çok ustaca hazırlanmış iyi bir reklam filmini hatırlatmaktadır. Unutulmamalıdır ki, iyi reklam kötü malı batırır ancak kötü maldan farkları yoktur ve batmaları da kaçınılmaz olacaktır. Halkımız mutlu değildir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2009 Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarına göre nüfusun yüzde 17,1 yoksulluk sınırı altında ve 10 kişiden 6’sı yoksulluk riski altındadır. Nüfusun yüzde 87,4’ü tatil yapamıyor, eskimiş mobilyasını yenileyemiyor. Uygulanan ekonomik politikalar sonucu zengin daha zengin fakir ise daha fakir olmuştur. Bakınız Diyarbakır`da yiyecek olmadığı için çocuklarına kahvaltı hazırlayamayan 4 çocuk annesi av tüfeğiyle yaşamına son vermiştir. Babanın ise bu durum karşısında psikolojisi bozulmuş ve evini yakarak ortadan kaybolmuştur” diye konuştu.

Milletle Dalga Geçiyorlar

Türkiye`de bir yanda insanları ezen, yoksullaştıran diğer yanda ise hadsiz ve hesapsız zenginleştiren bir ekonomik düzen olduğunu ileri süren Hasan Toktaş; “Ülkede sebepsiz zenginleşme yolsuzluk ve yokluk ile kol kola yürürken Muhannete muhtaç insanlar ile köpeklerine doğum günü kutlayan insanlar yan yana yaşıyorlar. İleri demokrasi diyorlar henüz basılmamış kitapları topluyorlar, herkesi dinliyorlar. 12 Eylülcüleri yargılayacağız diyorlar, 28 Şubatçılarla 27 Nisancılarla saray toplantısı yapıyorlar. Bir tarafta (BOP) eş banlığını gündeme getirenlere hareket ediyorlar, diğer tarafta (BOP) eş başkanıyız diyorlar. Bebek katiliyle ve terörle müzakere ediyorsunuz diyenlere şerefsiz diyorlar, ortaya çıkınca hükümet yapmadı devlet yaptı diyorlar. Birçok Arap ülkesi, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında karıştırılarak sınırları değiştiriliyor, insan katlediliyor ve başka ülkelerin müdahalesi oluyor. Özellikle Libya olayları sonrası yapılan dış müdahalenin ardından Türkiye`de de sivil itaatsizlikten söz ediliyor. Açılım safsatası ise bir baş komiserimizin suratına tokat olarak patlıyor. Bütün bu gelişmeler yaşanırken ana muhalefet ile iktidar adeta milletimiz ile dalga geçiyor” açıklamalarında bulundu.

Lale Devri Siyasetçileri

Toktaş, iktidar ve ana muhalefet partisi mensuplarından bahsederek, “Bu tarz siyasetçiler olsa olsa ancak Lale devri siyasetçisi olur. Biz ise Milliyetçi Hareket Partisi olarak omuzlarımızdaki yükü ve istemiş olduğumuz sorumluluğun farkındayız. Hazırladığımız seçim beyannamesinde başta ‘Hilal kart’ olmak üzere gerçek bir sosyal devlet mantığının oturtulacak muhtaç ve yoksulun boynu bükülmeyecektir.

Üreten ekonomi modeli ile üst üste üç dönem iktidara talip olan MHP kadroları, ülkümüzü gerçekleştirecek ve lider ülke Türkiye`yi kuracak, 100. yılında cumhuriyetin Türkiye süper güç olacaktır” şeklinde konuştu.

 

  • BIST 100

    17339,86%0,88
  • DOLAR

    45,89% 0,46
  • EURO

    53,41% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6701,91% -0,22
  • Ç. ALTIN

    10796,08% 0,00