DAĞCILIK BÜYÜKŞEHİR´LE GÜÇLENİYOR

DAĞCILIK BÜYÜKŞEHİR´LE GÜÇLENİYOR

Uludağ´da yaklaşık 80 yıl önce yapılan ve bakımsızlık yüzünden kullanılamaz hale gelen dağcı sığınma evini gerekli düzenlemelerin ardından yeniden kullanıma açan Büyükşehir Belediyesi, dağcılık sporunun daha da gelişmesi için kulüplere malzeme desteği

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´nın aynı zamanda sporla anılan bir kent olması için tüm branşlarda önemli yatırımlar yaptıklarını hatırlatarak, dağcılık sporunun gelişmesi için de tırmanma duvarı yapımı başta olmak üzere gerekli her türlü yatırımı yapacaklarını vurguladı. Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Nazif Makas da 80 yıldır bir çivi bile çakılmayan sığınma evinin açılmasından malzeme yardımına kadar her alandaki destekleri nedeniyle Başkan Altepe´ye teşekkür etti.

 

Bursa´nın spor kenti olması hedefiyle stadyum başta olmak üzere amatör spor kulüplerine futbol tesisleri, eğitim kurumlarına spor salonları, tüm semtlere yüzme havuzları ve spor alanları yapan Büyükşehir Belediyesi, dağcılık sporunun de ivme kazanması amacıyla yatırım ve desteklerine devam ediyor. Uludağ´da yaklaşık 80 yıl önce yapılan ve bakımsızlık yüzünden kullanılamaz haldeki sığınma evini helikopterle malzeme taşıyarak yeniden modernize edip, kullanıma açan Büyükşehir Belediyesi, bu alanda faaliyet gösteren spor kulüplerinin daha da güçlenmesi için malzeme desteği de yapıyor. Bursa´da faaliyet gösteren dağcılık kulüplerinin yöneticiyle Dobruca Sosyal Tesisleri´nde bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir taraftan bu küplere malzeme dağıtırken, diğer taraftan kulüplerden gelen tırmanma duvarı başta olmak üzere gerekli yatırım taleplerine de olumlu yanıt verdi.

Sporda da her şeyin en kalitelisi olacak

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´nın spor denildiğinde akla gelen ilk kent olması amacıyla spor yatırımlarına ağırlık verdiklerini ve sporda da her şeyin en kalitelisini Bursa´ya kazandırma hedefinde olduklarını söyledi. Dünyanın en heyecan verici 10 projesi arasında gösterilen stadyumda olduğu gibi tüm spor tesislerinin de ayrıcalıklı ve örnek tesisler olması için gayret gösterdiklerinin altını çizen Başkan Altepe, dağcılık sporunun de gelişmesi için sığınma evini yeniden kullanıma açmanın kendilerine nasip olduğunu, yeni tesislerin de bir bir hayata geçirileceğini vurguladı. Buz hokeyi, körling, veledrom, uluslararası müsabakaların yapılabileceği kapalı atletizm salonu gibi tesislerinin bir bir kente kazandırılacağını dile getiren Başkan Altepe, dağcılık kulüplerinin ısrarla istediği tırmanma duvarının da kısa zamanda hayata geçirilebileceğini vurguladı. Dağcılık kulüpleri tarafından hazırlanan tırmanma duvarını maketini de dikkatle inceleyen Başkan Altepe, dağcılıkla ilgili yatırımlarının ve malzeme desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.

 

DAĞCILIK İVME KAZANDI

Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Nazif Makas da Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle Bursa´da dağcılık sporunun ivme kazandığını vurguladı. Uludağ´daki dağcı sığınma evine bugüne kadar bir çivi bile çakılmadığını hatırlatan Makas, ?Büyükşehir Belediyemizin sayesinde artık sığınma evimiz dağcılarımıza ve kurtarma ekiplerimize en iyi şekilde hizmet verir hale geldi. Bunun yanında kulüplerimize 2013 yılında da malzeme desteği yapılmıştı. Yine 2016 yılında belediyemiz tarafından 16-17 parkur işaretlemesi yapılacak. Tırmanma duvarımız da bir an evvel yapılırsa kendilerine müteşekkir oluruz? diye konuştu.

 

Dağcılık Federasyonu İl Temsilci Yardımcısı Feridun Baykara da Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle dağcılık kulübü sayısının 24´e çıktığını belirterek, Başkan Altepe´ye destekleri nedeniyle teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından 22 dağcılık kulübüne kask, kazma ve halattan oluşan malzemeler dağıtıldı.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi