DAVA SONUÇLANDI 63 KİŞİ TUTUKLANDI

DAVA SONUÇLANDI 63 KİŞİ TUTUKLANDI

25 Temmuz 2010 yılında meydana gelen İnegöl olaylarında, 17 polis yaralanmış, konuya binaen de 87 kişi gözaltına alınmıştı. 2010 Yılı´ndan bugüne kadar mahkeme devam ederken, nihai kararlar verildi.

25 Temmuz 2010 yılında tarihinde İnegöl´de meydana gelen olaylarla ilgili 9 yıldır süren davanın kararı çıktı. 1. Asliye ceza mahkemesinde 9 yıldır süren davada verilen karar gereği bir çok şahsa ceza verildi.  
 
Mahallede korna çalınması nedeniyle başlayan tartışmada, 5 kişi bıçaklanarak yaralanmıştı. Bu olayın ardından başlayan gerginlik bir anda provokatörlerin devreye girmesiyle büyük olayların yaşanmasına yol açmıştı.
 
Biranda Kürt-Türk olaylarına dönmesi üzerine çıkan olaylarda 14 polis yaralanırken, polis karakolu, belediye binası ve polis araçlarına zarar verildi.  Yaşanan gelişmeler üzerine bir gün süren olay sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar bir süre sonra serbest kaldılar.
 
2011 yılında savcılık sanıklar hakkında dava açtı. 9 Yıldır 1. Asliye ceza mahkemesinde devam eden dava savcı ve hakimlerini tayinleri çıkması nedeniyle sürekli uzadı. 
 
Çıkan kararda  10 sanık beraat