Edremit Belediyesi Kaçak Dökümlere Karşı Denetimlerini Sürdürüyor

Edremit Belediyesi zabıta ekipleri, izinsiz atık bırakanlara yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Edremit Belediyesi Kaçak Dökümlere Karşı Denetimlerini Sürdürüyor
ASAYİŞ 27.08.2026 17:07:38 0

Edremit Belediyesi'nden Kaçak Döküme Geçit Yok

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde izinsiz olarak bırakılan moloz, eski ev eşyası ve bahçe atıklarına yönelik denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çevreye gelişigüzel atık bırakan kişiler tespit edilerek kendilerine tebligat yapılırken, temiz ve düzenli bir Edremit için denetimlerin devam edeceği açıklandı.

Zabıta Ekipleri Sahada

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Acar başkanlığındaki zabıta ekipleri, kent genelinde çevre kirliliğine yol açan izinsiz atık ve dökümlere karşı denetimlerini sürdürüyor. Ekipler tarafından gerçekleştirilen kontrollerde; moloz, kullanılmayan ev eşyaları ve bahçe atıklarının belirlenen alanlar dışında bırakılıp bırakılmadığı titizlikle kontrol ediliyor. Çevreye izinsiz ve ücreti ödenmeden atık bıraktığı tespit edilen kişilere gerekli tebligatlar yapılırken, ekipler söz konusu alanların ve kişilerin takibini de sürdürüyor.

Atıklar Konteynerlerin Yanına Bırakılmamalı

Edremit Belediyesi, moloz, eski ev eşyası ve bahçe atıklarının çöp konteynerlerinin yanına veya kamuya ait alanlara bırakılmaması konusunda vatandaşları bir kez daha uyardı. Bu tür atıkların uygun şekilde alınması ve bertaraf edilmesi için vatandaşların öncelikle belediyeye başvurmaları gerektiği belirtilirken, izinsiz şekilde atık bırakanlar hakkında ilgili mevzuat kapsamında cezai işlem uygulanacağı hatırlatıldı.

"Temiz Bir Edremit İçin Hep Birlikte Sorumluluk Almalıyız"

Zabıta ekipleri, denetimlerin yalnızca cezai işlem uygulamak amacıyla değil, kentte çevre temizliği ve düzeninin korunması için sürdürüldüğünü belirterek vatandaşlardan da duyarlılık göstermelerini istedi. "Bu kent hepimizin. Temiz, düzenli ve yaşanabilir bir Edremit için hep birlikte sorumluluk almalıyız." mesajı verilirken, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent genelindeki denetimlerine devam edeceği bildirildi.

Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
  • BIST 100

    18347,29%-0,11
  • DOLAR

    48,13% 0,07
  • EURO

    56,19% 0,18
  • GRAM ALTIN

    7132,32% 0,40
  • Ç. ALTIN

    11254,54% -1,20