EMNİYETTEN APP PLAKA AVI

EMNİYETTEN APP PLAKA AVI

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği Ekipleri, İnegöl´de APP yani modernize edilerek yenilenen plaka avına çıktı.

 

İnegöl´de vatandaşların huzur ve güveninin temin ve tesisi için 7/24 çalışan Emniyet ekipleri, APP plaka avına çıktılar. Sahte plakalı araçların tespiti amacıyla sıklaştırılan uygulamalar, dün İnegöl´ün en işlek caddelerinden biri olan Adnan Menderes Bulvarı üzerinde devam etti.

APP PLAKA NEDİR?

Standart plakaların değişik yazı ve kenar tipi seçenekleri ile plakaların modernize edilerek yeniden tasarlanması olarak bilinen APP plakalar, sahte plaka kullananlar için de bir gizleme metodu olarak kullanılıyor. Yapıştırma ve üzeri boyanarak yapılan plakalarda, harf ve rakam değişiklikleri ile araçların gerçek plakaları gizlenebiliyor.

 

92 TL CEZA

Bu usulsüzlüğün önüne geçebilmek için APP plaka avına çıkan Emniyet ekipleri, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yaptıkları uygulamada onlarca aracı kontrolden geçirdiler. APP plakalı araçlara 92 TL ceza-i müeyyide uygulandı.Emniyetin APP plaka uygulamalarının devam etmesi bekleniyor.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR