ENGELLİLERE DESTEK SÖZÜ
İnegöl Zihinsel Engelli ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği bünyesindeki engelli çocuklar ile aileleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu’nu ziyaret etti.
İnegöl Zihinsel Engelli ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği bünyesindeki engelli çocuklar ile aileleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu’nu ziyaret etti. Sevim Karaloğlu, engelli çocuklar ve aileleri ile yakından ilgilendi.
ENGELLİ ÇOCUKLARIN ÜRÜNLERİ 26 ÜLKEYE GÖNDERİLDİ
Bursa Sırameşeler Çocuk Yetiştirme ve Kız Yurdu’nda gerçekleşen ziyarette konuşan İnegöl Zihinsel Engelli ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği (ZİHENDER) Başkanı Yusuf Tetik, “Biz yaklaşık iki yıldır faaliyet gösteren dernek olarak bizim bir özelliğimiz derneğin tamamı engelli ailelerinden oluşmasıdır. Derneğimizin atölyesinde engelli çocuklarımız çamuru çeşitli obje haline getirip boyadıktan sonra bunları stantlarımızda engelli çocuklarımız yararına satıyoruz. Ürettiğimiz bu ürünleri bu güne kadar yaklaşık 26 ülkeye gönderdik. İnegöl’deki esnafımızla ve mobilyacılarla işbirliği halindeyiz tüm bunları yaparken engelli çocuklarımız ve aileleriyle birlikte hareket ediyoruz çocuklarımız bu çalışmalarda çok istekli ve arzulu davranıyorlar. Dolayısıyla engelli çocuklarımız işlerinde başarılı oluyorlar fiziksel engel bizim için hiç problem değil. Engelli çocuklarımıza destek olunduğunda inanılmaz güzel şeyler üretebiliyorlar. Bu nedenle verilecek her türlü desteğe şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.
ANNE-BABALARA ÖZEL TEŞEKKÜR
Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu ise engel çocukların ailelerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. “Siz kahraman annelere ve babalara teşekkür etmek istiyorum” diyen Karaloğlu, “Hepiniz zoru başarıyorsunuz. Sizler daha fazla emek sarf ediyorsunuz, daha fazla zaman harcıyorsunuz. Diğer annelere ve babalara göre daha çok özveriyle mücadele ediyorsunuz. Sizler engelli çocuklarınıza eşlik ederek onlarla birlikte zoru başarıyorsunuz. Dolayısıyla sizleri canı yürekten kutluyorum. Biz Bursa’ya geleli 7 ay oldu. Gelen misafirler oluyor, konuklar geliyor, bunların arasında böyle gönüllü girişimciler ve gönüllü kuruluşlar ile bunların yapmış olduğu özverili çalışmalarını takdire şayan buluyoruz. Çünkü sizler kamunun yükünü, görevini alıyorsunuz. Bu işleri yürüttüğünüz ve bizlerin işlerini kolaylaştırdığınız içinde devletim olarak sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEK İSTİYORUZ
Engelli çocukların yaptıkları çalışmaların büyük bir emeğin, gayretin ve özverinin neticesi olduğunu vurgulayan Sevim Karaloğlu, “Ben hepinizi kutluyorum. Beni sizinle tanıştırdığı ve buluşturduğu için başta Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Murat Karaaslan’a ve Serap Alicik hanıma, bu çocukların eğitiminde özverili çalışmalarından dolayı Dernek Başkanı Yusuf Tetik beye, hocamız Sonay Camgöz hanıma ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Bu güzel yavrularımızı annelerini ve babalarını kutuluyorum. Eminim çalışmalar daha güzel devam edecek. Bize düşen neyse, biz sizlere nasıl faydalı olabilirsek bizde elimizden gelen desteği vermek istiyoruz. Bu çalışmaların görünmeyen perde arkasındaki kahramanları olarak gördüğümüz İnegöl Kaymakamı ve değerli eşlerine, İnegöl Belediyesine, İnegöl’deki mobilyacılara, esnaflara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
GÖNÜL ELÇİLERİ ÇAĞRISI
Konuşmasında bir duyuruda yapmak istediğini de ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu: “Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılmış olan bir projemiz var. Gönül elçileri projesi var. Bu beş aşamalı projenin içerisinde engelliler kısmı var. Biz valilik olarak bu projeyi duyurduk, projenin birinci etabı geçen yıl hayata geçirildi. Bu yılda ikinci etabı hayata geçirildi. Bu proje kapsamında bu tür çalışmalara yol arkadaşlığı yapabilecek kişi veya kuruluşların, yani gönül elçilerinin İnegöl’de ve Türkiye genelinde çoğalmasını arzu ediyoruz. Bunu da basın aracılığı kamuoyuna duyurmak istiyoruz.”
EL EMEKLERİNİ HEDİYE ETTİLER
Ziyarete gelen zihinsel engelli çocuklar, kendi elleriyle yaptıkları hediyeleri de Vali Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu’na hediye ederek birer hatıra fotoğrafı çekindiler.
-
BIST 100
17148,87%-1,10
-
DOLAR
45,73% -0,10
-
EURO
53,38% 0,07
-
GRAM ALTIN
6686,84% 0,85
-
Ç. ALTIN
10725,86% 0,00




